Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Αντώνη Γιαννάκη με το μητροπολιτικό δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τομπάς

Οργανωμένη παρουσία από το Βόρειο Αιγαίο

31/01/2014 - 16:37

Η Κωνσταντινούπολη, με πληθυσμό 15 εκατομμυρίων, είναι μία από τις περιοχές που δίνουν πολλούς τουρίστες στη Λέσβο και τη Χίο.

Η Κωνσταντινούπολη, με πληθυσμό 15 εκατομμυρίων, είναι μία από τις περιοχές που δίνουν πολλούς τουρίστες στη Λέσβο και τη Χίο.

Το ξεκίνημα της σύνδεσης της Λήμνου με το Τσανάκκαλε φέτος το καλοκαίρι θα δημιουργήσει έναν ακόμη τουριστικό προορισμό στο Βόρειο Αιγαίο για τους κατοίκους της τουρκικής μεγαλούπολης.

Αυτός είναι ο λόγος που οι φορείς του τουρισμού του Βορείου Αιγαίου επιθυμούσαν διακαώς να υπάρξει δυναμική παρουσία της Περιφέρειας στην έκθεση.

Θυμίζουμε πως στις αρχές του Δεκεμβρίου είχε γίνει σύσκεψη στο Επιμελητήριο Λέσβου, όπου όλοι οι τοπικοί φορείς που εμπλέκονται με τον τουρισμό, είχαν υπογραμμίσει πως είναι αναγκαία η παρουσία στην έκθεση.

«Εντυπωσιασμένος από την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στους εκθέτες» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αντώνης Γιαννάκης, αρμόδιος για θέματα Τουρισμού, που χθες επισκέφτηκε την έκθεση, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτιλιακών Πρακτόρων Λέσβου, Γιάννης Σαμιώτης, που συντονίζει τους Λέσβιους επιχειρηματίες και τους άλλους φορείς του νησιού που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη, μίλησε για «ουσιαστικά την πρώτη παρέμβαση ουσιαστικής προβολής της Λέσβου στην τουρκική αγορά».

Χθες, το χώρο προβολής της Λέσβου επισκέφθηκε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τομπάς. Ο κ. Τομπάς συναντήθηκε με τον κ. Γιαννάκη και οι δύο άνδρες συζήτησαν τις δυνατότητες ανάπτυξης της τουριστικής συνεργασίας των δύο περιοχών και κυρίως τη δυνατότητα ανάπτυξης του τουριστικού ρεύματος Κωνσταντινουπολιτών προς τη Λέσβο.

Ο κ. Τομπάς εξεδήλωσε την επιθυμία του να επισκεφθεί και ο ίδιος το καλοκαίρι τη Λέσβο, για την οποία, όπως είπε, έχει ακούσει μόνο καλά λόγια.

Η Κωνσταντινούπολη, πέραν όλων των άλλων, είναι ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Τουρκίας και έχει αναπτύξει ένα ευρύ και καλά οργανωμένο δίκτυο υποδομών για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της.

Είναι τέτοια η οργάνωση των υποδομών, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις μεγάλες πόλεις της δυτικής Ευρώπης (π.χ. Ρώμη, Παρίσι, Βερολίνο).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey