Ο ΕΟΑΕΝ για τα πρόστιμα

31/01/2014 - 14:38

Τις καταστροφικές συνέπειες για τις μικρές και πολύ μικρές νησιωτικές επιχειρήσεις των νέων προστίμων της Εφορίας υπογραμμίζει ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων (ΕΟΑΕΝ) σε επιστολή του προς τους βουλευτές της νησιωτικής Ελλάδας.

Τις καταστροφικές συνέπειες για τις μικρές και πολύ μικρές νησιωτικές επιχειρήσεις των νέων προστίμων της Εφορίας υπογραμμίζει ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων (ΕΟΑΕΝ) σε επιστολή του προς τους βουλευτές της νησιωτικής Ελλάδας.Βέβαια, διευκρινίζει πως δεν είναι αντίθετος με την επιβολή αυστηρών κυρώσεων και προστίμων σε όσους φοροδιαφεύγουν ή εισφοροδιαφεύγουν, εν τούτοις ο ΕΟΑΕΝ πιστεύει ότι ο νομοθέτης στο θέμα αυτό επιβαλλόταν να λάβει σοβαρά υπόψη του τη «ρήτρα νησιωτικότητας», που προσφάτως θεσμοθετήθηκε με νόμο. Ρύθμιση που αγνοήθηκε παντελώς, παρ’ ότι προβλέπεται από τον προαναφερόμενο νόμο, αλλά και το Σύνταγμα.

Επίσης ο ΕΟΑΕΝ αναφέρει πως έπρεπε να υπάρξει σαφείς διαχωρισμός ως προς το ύψος των προστίμων, μεταξύ αυτών που συστηματικά ενεργούν με δόλο και αυτών που υποπίπτουν σε παράβαση από αμέλεια ή έκτακτο και απρόβλεπτο γεγονός.

Ο Όμιλος άμεσα θα προχωρήσει στη διοργάνωση έκτακτης γενικής συνέλευσης, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Σε αυτή θα πάρουν μέρος οι πρόεδροι των 20 νησιωτικών επιμελητηρίων της χώρας και θα κληθούν να την παρακολουθήσουν και οι βουλευτές των νησιών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey