Επτά βραβεία για τα ελαιόλαδα της Λέσβου

Απονεμήθηκαν τα Βραβεία «Κότινος»

18/12/2013 - 15:47

Με πολύμηνη καθυστέρηση, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων του πανελλήνιου διαγωνισμού ποιότητας και συσκευασίας τυποποιημένου έξτρα παρθένου ελαιολάδου «Κότινος 2013». Στο διαγωνισμό, πέντε ελαιόλαδα της Λέσβου απέσπασαν επτά βραβεία.

Με πολύμηνη καθυστέρηση, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων του πανελλήνιου διαγωνισμού ποιότητας και συσκευασίας τυποποιημένου έξτρα παρθένου ελαιολάδου «Κότινος 2013». Στο διαγωνισμό, πέντε ελαιόλαδα της Λέσβου απέσπασαν επτά βραβεία.

Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επιστημονικής ημερίδας για το ελαιόλαδο με τίτλο «Εξελίξεις στη διασφάλιση παραγωγής, τυποποίησης και προώθησης ποιοτικού ελαιολάδου», που διοργανώθηκε από το «Φίλαιο» και συντόνισε ο διευθυντής τού ΣΕΒΙΤΕΛ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου), Γιώργος Οικονόμου.

Τα επτά επιχειρηματικά βραβεία της Λέσβου που απονεμήθηκαν στην τελετή, ήταν:

Χρυσό Βραβείο «Κότινος 2013 Ποιότητας» στην κατηγορία μεσαίας έντασης φρουτώδους γεύσης, στο ελαιόλαδο «Irini Πλωμαρίου», της Κωνσταντίνας Καλαμποκά.

Χρυσό Βραβείο «Κότινος 2013 Ποιότητας» στην κατηγορία ελαφράς έντασης φρουτώδους γεύσης, στο ελαιόλαδο «Meropi», της Μερόπης Ανδριάνη.

Αργυρό Βραβείο «Κότινος 2013 Ποιότητας» στην κατηγορία ισχυρής έντασης φρουτώδους γεύσης, στο ελαιόλαδο «Geras», του Γρηγόρη Γλιγλή.

Αργυρό Βραβείο «Κότινος 2013 Ποιότητας» στην κατηγορία μεσαίας έντασης φρουτώδους γεύσης, στο ελαιόλαδο «Olvia», του Μιχάλη Τζωρτζή.

Χάλκινο Βραβείο «Κότινος 2013 Ποιότητας» στην κατηγορία ελαφράς έντασης φρουτώδους γεύσης, στο ελαιόλαδο «Mitilini», της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου.

Χάλκινο Βραβείο «Κότινος 2013 Συσκευασίας» στο ελαιόλαδο «Meropi», της Μερόπης Ανδριάνη.

Χάλκινο Βραβείο «Κότινος 2013 Συσκευασίας» στο ελαιόλαδο «Geras», του Γρηγόρη Γλιγλή.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλής Βερβέρης, αφού συνεχάρη όλες τις προαναφερόμενες επιχειρήσεις για την επιτυχία τους να διακριθούν σε έναν ακόμη σπουδαίο και έγκυρο ελληνικό διαγωνισμό, δήλωσε ότι «οι κοινές προσπάθειες των παραγωγών-τυποποιητών και της Π.Ε. Λέσβου για την προώθηση του ποιοτικού λεσβιακού ελαιολάδου θα συνεχιστούν, ώστε το τελευταίο να βρει το δρόμο του και σε νέες κερδοφόρες αγορές».

Η ημερίδα
Τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησαν ο πρόεδρος της επιτροπής του διαγωνισμού, Βασίλης Καμβίσης, η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας, Αντωνία Τριχοπούλου, ο γεωργοοικονομολόγος και διευθύνων σύμβουλος της «Άξιον Αγροτική», Βασίλης Ζαμπούνης, η πρόεδρος του Εργαστηρίου Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μαρία Τσιμίδου, η πρόεδρος του Εργαστηρίου Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κωνσταντίνα Τζια, ο γενικός διευθυντής τής Pieralisi Hellas, Άγγελος Μοχλούλης, και πολλοί άλλοι.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey