O Φορέας Τουρισμού Μολύβου, στην έκθεση του Λονδίνου

Περισσότερες πτήσεις από την Αγγλία

12/11/2013 - 13:52

Στο World Travel Market 2013, δηλαδή στην έκθεση τουρισμού του Λονδίνου, συμμετείχε ο Φορέας Τουρισμού του Μολύβου μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 7 Νοεμβρίου 2013.

Στο World Travel Market 2013, δηλαδή στην έκθεση τουρισμού του Λονδίνου, συμμετείχε ο Φορέας Τουρισμού του Μολύβου μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 7 Νοεμβρίου 2013.

Ο Φορέας εκπροσωπήθηκε από δύο τουριστικούς πράκτορες που πρακτορεύουν την τουριστική αγορά της Αγγλίας για όλη τη Λέσβο.

Η φετινή έκθεση στέφτηκε με επιτυχία, καθώς κατά τη διάρκειά της ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση μιας επιπλέον πτήσης από το Μάντσεστερ της Αγγλίας για το καλοκαίρι τού 2014.

Η Thomas Cook έρχεται στο νησί μας εδώ και πολλά χρόνια με δύο αεροσκάφη και η ύπαρξη ενός τρίτου αεροπλάνου την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη, που μεταφράζεται σε πάνω από 20 επιπλέον πτήσεις τη σαιζόν, θα ενισχύσει κατά πολύ την άνοδο του τουριστικού ρεύματος από την Αγγλία.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε μία επιπλέον πτήση που θα πραγματοποιηθεί μόνο στις 19 Απριλίου 2014, η οποία έχει σκοπό την ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ειδικότερα τους περιπατητές και τους παρατηρητές πουλιών.

Σύμφωνα με αυτές τις ανακοινώσεις, η Αγγλία αναδεικνύεται ως η δεύτερη καλύτερη παραδοσιακή τουριστική αγορά για τη Λέσβο, μετά την Ολλανδία.

 

Ικανοποιημένη από την παρουσία της και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης του Λονδίνου World Travel Market 2013, οι εκπρόσωποι του Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησαν σειρά επαφών με επαγγελματίες του τουρισμού και δημοσιογράφους, στο πλαίσιο προβολής και προώθησης των νησιών.

Στα πλαίσια των προωθητικών ενεργειών της Περιφέρειας, ο αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Γιαννάκη παρουσίασε τα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε επαγγελματίες του τουρισμού και δημοσιογράφους.

Οι τοπικοί επιχειρηματίες του τουρισμού είχαν σειρά επαφών με επαγγελματίες από όλο τον κόσμο, σε προγραμματισμένα και μη ραντεβού. Οι επαφές ήταν πολύ αποδοτικές, ενώ η γενικότερη αίσθηση ήταν θετική ως προς το διαμορφούμενο κλίμα προς την Ελλάδα, αλλά και τα νησιά μας ειδικότερα.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας, πέρα από την προσφορά τοπικών προϊόντων και του έντυπου πληροφοριακού υλικού, διανεμήθηκε στους επισκέπτες της έκθεσης ερωτηματολόγιο προκειμένου να μετρηθεί η αναγνωρισιμότητα των νησιών του Βορείου Αιγαίου, οι πηγές πληροφόρησης γι’ αυτά, η επισκεψιμότητα, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους, καθώς ζητήθηκαν επίσης και πληροφορίες που αφορούν στο κοινωνικό-δημογραφικό προφίλ των ερωτηθέντων.

Στο πλαίσιο της ενέργειας αυτής, διενεργήθηκε διαγωνισμός-κλήρωση για δωρεάν διαμονή στα νησιά του BA Αιγαίου. Τα πακέτα δωρεάν διαμονής ήταν ευγενείς χορηγίες των επιχειρήσεων «Sunrise Resort Hotel», «Lesvion Hotel», «Pasiphae Hotel», «Pebble Beach Hotel» από τη Λέσβο, και «Medieval Castle Suites», «Chandris Hotels and Resorts», «Volissos Holiday Homes Boutique Hotel» από τη Χίο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey