5 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξετε πριν από ένα roadtrip!

13/03/2023 - 12:00 Ενημερώθηκε 13/03/2023 - 12:03

Έχετε οργανώσει και κλείσει το επόμενό σας roadtripμε το αυτοκίνητο; Αυτά είναι φοβερά νέα! Όμως, πριν την αναχώρησή σας θα πρέπει να ελέγξετε ότι το αυτοκίνητο είναι σε εξαιρετική κατάσταση έτσι ώστε να διασφαλίσετε ένα απροβλημάτιστο ταξίδι!

Εδώ σας έχουμε 5+1 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξετε και να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν σωστά, για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως στο ταξίδι σας!

Έλεγχος ελαστικών

Τα ελαστικά αποτελούν ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου σας. Θα πρέπει να ελέγξετε οπωσδήποτε την πίεσή τους καθώς και το πόσο φαγωμένα είναι και πόση διαθέσιμη γόμα έχουν.

Βεβαιωθείτε να έχετε τη σωστή πίεση όπως ορίζει ο κατασκευαστής καθώς σε περίπτωση που έχετε λιγότερη ή περισσότερη, τότε αυξάνεται η φθορά ενώ μειώνεται και η πρόσφυση.

Επιπλέον, αν υπάρχει φθορά στα ελαστικά σας, θα έχετε μειωμένη πρόσφυση σε βρεγμένο έδαφος κάτι που συνιστά πρόβλημα με την ασφάλεια του αυτοκινήτου.

Σχολαστικός έλεγχος του συστήματος φρένων

Το σύστημα των φρένων σας θα πρέπει να το ελέγξετε διεξοδικά – τόσο ό,τι αφορά τις δισκόπλακες και τα τακάκια όσο και τα υγρά των φρένων.

Όλα θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση και τα τακάκια με αρκετή γόμα διαθέσιμη.

Αν τυχόν ακούτε ασυνήθιστους ήχους από τους δίσκους ή τους τροχούς γενικότερα, θα πρέπει να επισκεφθείτε ένα συνεργείο αυτοκινήτων για να διαπιστώσετε αν υπάρχει πρόβλημα στο όχημα ή αν χρειάζονται τα τακάκια αντικατάσταση πριν το ταξίδι σας.

Έλεγχος των υγρών του οχήματος

Πέρα από τα υγρά των φρένων που πρέπει να ελέγξετε κατά τη διαδικασία ελέγχου του συστήματος πέδησης, θα πρέπει να ελέγξετε και όλα τα υπόλοιπα υγρά όπως το λάδι του κινητήρα, το αντιψυκτικό καθώς επίσης και το υγρό στους υαλοκαθαριστήρες.

Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υγρά βρίσκονται στη σωστή στάθμη και ότι δεν υπάρχουν διαρροές. Τα χαμηλά επίπεδα υγρών μπορούν να οδηγήσουν σε βλάβη του κινητήρα, υπερθέρμανση καθώς και κακή απόδοση του αυτοκινήτου.

Έλεγχος φώτων

Τα φώτα είναι απαραίτητα τόσο για τη δική σας ασφάλεια όσο και την προστασία των άλλων οδηγών του δρόμου. Σας βοηθάνε να βλέπετε τη νύκτα αλλά και να γίνεστε αντιληπτοί από τους άλλους οδηγούς σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Βεβαιωθείτε ότι όλα τα φώτα λειτουργούν σωστά – μην παραλείψετε να δοκιμάσετε κι αν τα πίσω φώτα ΣΤΟΠ λειτουργούν όπως πρέπει, κάτι που συχνά αγνοούμε – και επιπλέον ελέγξετε τη δέσμη των φώτων πορείας να είναι η κανονική και να μην ενοχλεί τους άλλους χρήστες της οδού.

Αντικαταστήστε τυχόν καμένους λαμπτήρες και να έχετε πάντα μαζί σας έναν ανταλλακτικό λαμπτήρα σε περίπτωση που διαπιστώσετε κάποια καμένη λάμπα!

Καλός έλεγχος της μπαταρίας

Οι καινούργιες μπαταρίες έχουν το μειονέκτημα ότι σπάνια δίνουν προειδοποιητικά σημάδια όταν είναι να τα «φτύσουν». Έτσι, συνήθως ένα πρωινό ξυπνάτε και απλά το αυτοκίνητο δεν παίρνει μπροστά!

Αυτό συμβαίνει συνήθως μετά από παρατεταμένη ακινησία του οχήματος και ενώ έχει περάσει σε συνθήκες κρύου.

Αν έχετε διαπιστώσει δυσλειτουργία στα ηλεκτρονικά του οχήματος και δυσκολία να πάρει μπρος το αυτοκίνητό σας, τότε ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξετε την μπαταρία σας!

Συνήθως οι μπαταρίες κρατάνε περίπου 2-4 χρόνια πριν χρειαστούν αντικατάσταση.

Έλεγχος ότι έχετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα

Πριν την αναχώρηση, θα πρέπει να τσεκάρετε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα στο αυτοκίνητό σας όπως την ασφάλεια αυτοκινήτου, το ισχύον δελτίο ΚΤΕΟ, την άδεια κυκλοφορίας, κ.α.

Αν θα ταξιδέψετε εκτός Ελλάδας, τότε θα πρέπει να έχετε εκτυπωμένη και την Πράσινη Κάρτα καθώς θα σας χρειαστεί στα σύνορα.

Κι αν διαπιστώσω λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση ότι έχει λήξει η ασφάλεια του αυτοκινήτου μου;

Αν διαπιστώσετε ότι έχετε ληγμένη ασφάλεια αυτοκινήτου, μην αγχώνεστε! Τώρα μπορείτε να αγοράσετε online μια ασφάλεια αυτοκινήτου στο Asfaleies24 και να ασφαλιστείτε μέσα σε ελάχιστο χρόνο, από το κινητό ή τον υπολογιστή σας!

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και -πάνω απ’όλα- γρήγορη: Επισκέπτεστε το https://www.asfaleies24.gr/ και επιλέγετε το όχημα που θέλετε να ασφαλίσετε (αυτοκίνητο, μηχανή, φορτηγό, κτλ). Εκεί εισάγετε τα προσωπικά σας στοιχεία και άμεσα σε μερικά δευτερόλεπτα βλέπετε όλες τις διαθέσιμες προσφορές από δεκάδες ασφαλιστικές εταιρείες.

Μπορείτε να συγκρίνετε τιμές, καλύψεις και παροχές και να αγοράσετε τη δική σας ασφάλεια αυτοκινήτου μέσα σε 1 λεπτό, πριν αναχωρήσετε για το roadtripσας!

Άμεσα θα λάβετε στο e-mailσας το ασφαλιστήριο όπου μπορείτε είτε να το αποθηκεύσετε στο κινητό είτε να το εκτυπώσετε για να το έχετε μαζί σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού!

Ένα roadtripείναι μια συναρπαστική εμπειρία αλλά προϋποθέτει να ετοιμάσετε σωστά το αυτοκίνητό σας, ώστε να μην βρεθείτε προ δυσάρεστων καταστάσεων! Ελέγξτε τη σωστή κατάσταση του αυτοκινήτου σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργό ασφαλιστήριο σε ισχύ και ξεκινήστε για το ταξίδι σας!

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey