Συνδέεται και πάλι η Λέσβος με Αγγλία μετά την τρύπα της Thomas Cook - Ευκαιρία που πρέπει να αρπάξουμε την χαρακτηρίζει ο Παν. Χατζηκυριάκος

Έρχεται η «Jet 2 Holidays» και φέρνει 5 αεροπλάνα εβδομαδιαίως

13/10/2021 - 13:38 Ενημερώθηκε 16/10/2021 - 10:55

«Ευκαιρία που πρέπει να αρπάξουμε» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Λέσβου, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος την επένδυση  του μεγαλύτερου Tour Operator «Jet 2 Holidays». Οι εκπρόσωποι της εταιρείας ανακοίνωσαν πριν λίγες ημέρες από τη Λέσβο τα πλάνα τους για την τουριστική περίοδο που έρχεται και αυτά περιλαμβάνουν πέντε εβδομαδιαίες πτήσεις από την Αγγλία με προορισμό τη Λέσβο για το 2022, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκτείνουν την σαιζόν offseason με την υποστήριξη της εναλλακτικής αγοράς Birdwatching (πουλάκηδων).

Την επίσκεψη στη Λέσβο του ανώτατου κλιμακίου του μεγαλύτερου Tour Operator «Jet 2 Holidays» πριν λίγες ημέρες, με επικεφαλής τον CEO της εταιρίας Steve Heapy και τους συνεργάτες του, πλαισίωσε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου Αφροδίτη Βατή και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το κλιμάκιο την προοπτική περαιτέρω συνεργασίας του Δήμου με την «Jet 2» και γενικά θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή του νησιού.

Η επίσκεψη των στελεχών της «Jet 2», σηματοδοτεί την επένδυση της εταιρίας στη Λέσβο ανακοινώνοντας μάλιστα πως μέσα στο 2022 θα πραγματοποιούνται πέντε πτήσεις εβδομαδιαίως για τη Λέσβο, καθιστώντας την έτσι στην εταιρία με τις περισσότερες πτήσεις στο νησί.

Για να αντιληφθεί κάποιος την σημαντικότητα της είδησης αυτής θα πρέπει να πούμε ότι ο αριθμός των τσάρτερ που είχαμε το 2021 ήταν 2 εβδομαδιαίως, όταν η σαιζόν είχε ξεκινήσει με 3. Επιπλέον σηματοδοτεί την επιστροφή της αγοράς της Αγγλίας στη Λέσβο μετά το κενό που δημιούργησε η χρεοκοπία της Thomas Cook.

Η συμφωνία και η προοπτική του «αειφόρου προορισμού»

Στη συνάντηση των στελεχών της εταιρίας με φορείς του Τουρισμού και της Αυτοδιοίκησης του νησιού, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των επιχειρηματιών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των Τουριστικών Φορέων με τη «Jet 2» για την βελτίωση των υποδομών και υπηρεσιών που προσφέρονται αυτή τη στιγμή καθώς και στον τομέα της διαφήμισης. Το δεύτερο σημείο της συμφωνίας εστιάζει στην ανάγκη εφαρμογής «πράσινων» πρακτικών που αποβλέπουν στην βιώσιμη ανάπτυξη (sustainability). Ο CEO Steve Heapy τόνισε μάλιστα πως είναι ευκαιρία η Λέσβος να γίνει γνωστή ως αειφόρος προορισμός, κάτι δηλαδή που αναζητάνε πλέον όλοι οι διεθνείς Tour Operators σε παγκόσμιο επίπεδο. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ακριβώς αυτή η πρόταση έχει κατατεθεί εκ μέρους του Δήμου Δυτικής Λέσβου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το 2020:  Να αξιολογηθεί η Λέσβος από το GSTC (Global Sustainable Tourism Council) ως βιώσιμος προορισμός ώστε το επόμενο βήμα να είναι η διεκδίκηση της πιστοποίησης του προορισμού της Λέσβου ως «Sustainable Destination» (αειφόρος προορισμός).

Χατζηκυριάκος: «Ευκαιρία που πρέπει να αρπάξουμε»

 «Το ευχάριστο είναι ότι η εταιρεία σκοπεύει να βάλει 5 πτήσεις την εβδομάδα όταν φέτος είχαμε δύο πτήσεις εβδομαδιαίως - από τρεις που ξεκίνησαν. Αυτά είναι τα πλάνα, θα δούμε πως θα πάνε οι κρατήσεις. Δεν είναι εύκολο να βάλεις 5 αεροπλάνα σε έναν προορισμό.  Τα αεροπλάνα θα έρχονται από Αγγλία, από Λονδίνο Μάντσεστερ,  Μπρίστολ και θα δούμε αν θα μπει και κάπου αλλού» είπε ο κ. Χατζηκυριάκος σε δήλωσή του στο «Ε» και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι ότι η εταιρεία θα επενδύσει στο νησί, αυτό κάνει στην ουσία. Είναι μία ευκαιρία που πρέπει να την αρπάξουμε. Είχαμε πάρα πολύ καιρό να δούμε κάτι τέτοιο. Θέλει  δουλειά. Η εταιρεία ζήτησε να υπάρχει μία στενή συνεργασία με τους φορείς της Λέσβου. Θέλει πληροφορίες. Είναι αυτό που λέμε όλο τον καιρό ότι εμείς είμαστε εδώ γνωρίζουμε τα του νησιού τί μπορούμε να δώσουμε. Η εταιρεία ξέρει την αγορά τη δικιά της, της Αγγλίας και πώς θα προβάλει τη Λέσβο εκεί πέρα. Άρα θα πρέπει να υπάρχει μία συνεργασία, ο καθένας να κάνει το κομμάτι που του αναλογεί για να έχουμε το τέλειο δυνατό αποτέλεσμα και να καταφέρουμε να γεμίσουν τα αεροπλάνα και να μη μπει μέσα η εταιρεία και εμείς να δουλέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο με τον κόσμο που θα έρθει και θα συμβάλλει στην ανάκαμψη της τοπικής αγοράς».

Το κενό της Thomas Cook

Παλαιότερα κόσμο από την Αγγλία έφερνε η Thomas Cook η οποία μετά τη χρεοκοπία της δημιούργησε τρύπα στην αγορά.

Οι πρώτες επαφές με την «Jet 2 Holidays» έγιναν από πράκτορα του Μολύβου ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Χατζηκυριάκο θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του. Αυτός έκανε μία κίνηση προσέγγισης η οποία ήταν επιτυχής.

«Οι εκπρόσωποι της εταιρείας ήρθαν φέτος είδαν κάποια πράγματα έγιναν κάποιες επαφές και με τους πράκτορες και με τους συνεργάτες που έχει εδώ και συγκεκριμένα τον κύριο Γρηγορίου. Και τώρα πάμε να το κάνουμε πράξη. Χρειάζεται δυναμική προβολή της Λέσβου. Να δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες και ουσιαστικότερες πληροφορίες για το νησί.  Πρέπει ο άλλος να ξέρει από πριν που έρχεται. Αυτό είναι μία δουλειά που θέλει μεγάλη προσπάθεια και συνέπεια και ελπίζω να τα καταφέρουμε. 

Ακόμη υπάρχει μία περίπτωση να γίνει επέκταση της σαιζόν για τους πουλάκηδες.  Το θέμα είναι να γίνει η προσέγγιση στην αγορά που ασχολείται με τον εναλλακτικό τουρισμό και την παρατήρηση πουλιών, να δούμε αν υπάρχει ανταπόκριση γιατί και εμείς δεν θέλουμε να βάλει η εταιρεία ένα ολόκληρο αεροπλάνο νωρίτερα δηλαδή να ξεκινήσει αντί για Μάιο τον Απρίλη και να έρχεται το αεροπλάνο άδειο. Κανείς δεν το θέλει αυτό θεωρώ και μιλώντας με την κυρία Βατή στη συνάντηση που έγινε ότι αν είναι εφικτό θα προσπαθήσουμε, μήπως και ξεκινήσουμε ένα μήνα νωρίτερα. 

Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι είναι μία πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία θα «σηκώσει» την τουριστική αγορά και ίσως ωθήσει και άλλες εταιρείες να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Ακόμη μας δείχνει και το δρόμο του πώς πρέπει να κινούμαστε τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη μορφή τουρισμού. Χρειαζόμαστε την προσέγγιση, χρειαζόμαστε να έρχονται όσο το δυνατόν περισσότερο αεροπλάνα στη Λέσβο. Πάντα είχαμε άγγλους τουρίστες υπήρξε ένα κενό με την Thomas Cook με όλα αυτά που ‘γίναν. Αλλά βλέπουμε ότι ξαναμπαίνει δυναμικά, δηλαδή παλαιότερα είχαμε Ολλανδούς τώρα θα έχουμε και Άγγλους»

Βατή: «Πρέπει να τρέξουμε»

«Η επίσκεψη του ανώτατου κλιμακίου της «Jet 2» στη Λέσβο και κυρίως οι εκπεφρασμένες προθέσεις τους να επενδύσουν στην δική μας αγορά, δικαίως προκαλεί μετά από καιρό μία αισιοδοξία για το μέλλον. Δεν πρέπει όμως να μείνουμε σε αυτό κι ούτε να πούμε μεγάλα λόγια. Πρέπει να τρέξουμε στο εξής, οι φορείς, οι αυτοδιοίκηση και οι επιχειρηματίες του τουρισμού με ουσιαστική συνεργασία μεταξύ μας για να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό, προκειμένου να γυρίσουμε τον διακόπτη στον τουρισμό μας» αναφέρει σε δήλωσή της η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δυτικής Λέσβου, Αφροδίτη Βατή.

Η εξερεύνηση

Στη διάρκεια της επίσκεψης της «Jet 2» στο νησί, τα στελέχη της επισκέφτηκαν διάφορα μέρη, μεταξύ αυτών το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής συμμετέχοντας μάλιστα σε δράση ορνιθοπαρατήρησης. Περιηγήθηκαν ακόμη στα στενά του Μολύβου και πραγματοποίησαν επαφές σε γνωστό ξενοδοχείο του Μολύβου με παράγοντες του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Επιμελητηρίου, της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, της Ένωσης Πρακτόρων Λέσβου, του Φορέα Τουρισμού Μολύβου και με τους εταίρους της «Jet 2» σε όλο το νησί.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey