Σε πλήρη απογοήτευση οι έμποροι

Ξεκινούν οι εκπτώσεις τη Δευτέρα

11/07/2013 - 15:12

Από τη Δευτέρα 15 του μήνα ξεκινούν οι εκπτώσεις και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 31 Αυγούστου. Αναμένεται να κυμανθούν από 30 έως 50% σε ρούχα, παπούτσια, είδη εποχής, αλλά και στα γυαλιά ηλίου.

Από τη Δευτέρα 15 του μήνα ξεκινούν οι εκπτώσεις και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 31 Αυγούστου. Αναμένεται να κυμανθούν από 30 έως 50% σε ρούχα, παπούτσια, είδη εποχής, αλλά και στα γυαλιά ηλίου. Μικρότερα ποσοστά έκπτωσης αναμένονται από τα καταστήματα που πωλούν ηλεκτρικά ήδη, οικιακό εξοπλισμό, μικροέπιπλα κ.λπ.. Ωστόσο ο εμπορικός κόσμος δεν πιστεύει ότι θα αυξηθεί ο τζίρος του, λόγω της μεγάλης πτώσης των εισοδημάτων των πολιτών.

Χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Μάρω Βερβενιώτου, σε δήλωσή της στο «Ε» αναφέρει: «Στο παρελθόν οι εκπτώσεις οδηγούσαν σε αύξηση του τζίρου στις επιχειρήσεις. Έφερναν μια κίνηση στα μαγαζιά. Δεν πιστεύουμε πως κάτι τέτοιο θα συμβεί και φέτος. Οι καταναλωτές ψωνίζουν τα απολύτως απαραίτητα κι αν μπορούν, κάνουν περικοπές και σε αυτά. Διότι έχουν μειωθεί δραστικά τα εισοδήματα όλων των κοινωνικών ομάδων. Οι λίγοι που έχουν χρήματα, αποφεύγουν να κάνουν μεγάλα έξοδα, φοβούμενοι το αρνητικό πολιτικό κλίμα.»

Οι δηλώσεις της κ. Βερβενιώτου στο «Ε» δείχνουν το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην αγορά της Μυτιλήνης.

Τα καταστήματα που θα κάνουν εκπτώσεις, θα πρέπει να γράφουν διπλές τιμές στα προϊόντα. Δηλαδή την παλιά (συνήθως διαγραμμένη) και τη νέα τιμή των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση. Πινακίδες με τις τιμές θα πρέπει να υπάρχουν σε εμφανή σημεία των καταστημάτων και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.

Η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράφει το ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζει ότι πρόκειται για έκπτωση.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Οι επιχειρήσεις που δεν εφαρμόζουν το νόμο, κινδυνεύουν να υποστούν σημαντικά πρόστιμα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey