Την Κυριακή θα ξεκινήσει δρομολόγια

Επίσημο αίτημα της ΝΕΛ για το «Ιonian Sky»

03/07/2013 - 13:16

Aίτημα για την κάλυψη της γραμμής Θεσσαλονίκη ή Καβάλα -Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Σάμο-Ικαρία από την Κυριακή 07/07/2013 και για όλη τη θερινή περίοδο, με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "ΙΟΝΙΑΝ SKY" στη θέση του "Θεόφιλος", υπέβαλε η ΝΕΛ στη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας.

Aίτημα για την κάλυψη της γραμμής Θεσσαλονίκη ή Καβάλα -Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Σάμο-Ικαρία από την Κυριακή 07/07/2013 και για όλη τη θερινή περίοδο, με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ιonian Sky» στη θέση του «Θεόφιλος», υπέβαλε η ΝΕΛ στη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας.

Το αίτημα τυπικά αναμένεται να εγκριθεί, αφού η εταιρεία καταθέσει και τα απαραίτητα πιστοποιητικά για την αξιοπλοΐα του πλοίου την Πέμπτη.

Η ΝΕΛ, σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, είχε αναφέρει ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει δηλώσει αδυναμία κάλυψης της συγκεκριμένης γραμμής και ότι ενώ ήταν σε συμφωνία με ενδιαφερόμενη εταιρεία για την εκτέλεση των συγκεκριμένων δρομολογίων, αυτή υπαναχώρησε και υπέβαλε νέο αίτημα στο υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου η κάλυψη να γίνει από πλοία της, με τροποποίηση των δρομολογίων.

Η ΝΕΛ, με ανακοίνωσή της, έχει αναφέρει ότι το πρόβλημα προέκυψε καθώς το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Θεόφιλος», που εκτελεί τη συγκεκριμένη γραμμή, δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τις εργασίες της ετήσιας επιθεώρησής του και ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός καθυστέρησης έγκρισης τριετούς παράτασης στην εταιρεία για το συγκεκριμένο δρομολόγιο από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, στο οποίο προΐστατο ο πρώην γενικός γραμματέας Αιγαίου, Γιάννης Σπιλάνης.

Πάντως, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου έχει καλέσει προς ακρόαση τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου την Παρασκευή 5 Ιουλίου στη Μυτιλήνη, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις γιατί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Θεόφιλος» δεν εντάχθηκε από 23/06 στα εγκεκριμένα δρομολόγια των επιδοτούμενων γραμμών 1. Θεσσαλονίκη-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίο-Βαθύ Σάμου και επιστροφή, 2.Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Βαθύ Σάμου και επιστροφή και 3.Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Καρλόβασι-'Αγιος Κήρυκος και επιστροφή.

Στο εξώδικο προς τη ΝΕΛ επισημαίνεται ότι η αθέτηση των συμβατικών υποχρεώσεων συνεπάγεται την έκπτωση από την παρούσα σύμβαση και κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής.

Στελέχη της ΝΕΛ ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα επιχειρήματα που θα δοθούν στον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου θα είναι πειστικά και πιθανότατα η εταιρεία δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey