Κοστίζουν οι βαλίτσες!

26/06/2013 - 15:41

Όλο και πιο έξυπνους τρόπους επινοούν οι αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδά τους. Από τη στιγμή που διαπίστωσαν ότι είναι δύσκολο να αυξήσουν τους ναύλους για τους επιβάτες, έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στις αποσκευές. Τη μέθοδο αυτή υιοθέτησε και Aegean Airlines, πιλοτικά σε αυτήν τη φάση.

Όλο και πιο έξυπνους τρόπους επινοούν οι αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδά τους. Από τη στιγμή που διαπίστωσαν ότι είναι δύσκολο να αυξήσουν τους ναύλους για τους επιβάτες, έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στις αποσκευές. Τη μέθοδο αυτή υιοθέτησε και Aegean Airlines, πιλοτικά σε αυτήν τη φάση, για ορισμένες πτήσεις που έχουν αφετηρία το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται και οι πτήσεις από και προς Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, με το εισιτήριο στην κατηγορία «Go Light» o επιβάτης δικαιούται να πάρει μαζί του δωρεάν μια χειραποσκευή βάρους οκτώ κιλών. Αν έχει βαλίτσα που θα πάει στο χώρο των αποσκευών του αεροσκάφους, θα την πληρώσει εξτρά. Στην κατηγορία των εισιτηρίων «Flex», o επιβάτης δικαιούται να πάρει μαζί του δωρεάν μια χειραποσκευή έως οκτώ κιλά και μια βαλίτσα με βάρος έως 20 κιλά. Στην κατηγορία των εισιτηρίων «Business», o επιβάτης δικαιούται να πάρει δύο χειραποσκευές συνολικού βάρους 13 κιλών και δύο αποσκευές έως 32 κιλά η κάθε μία.

Για τις επιπλέον αποσκευές στη γραμμή Μυτιλήνη - Θεσσαλονίκη - Μυτιλήνη, η χρέωση είναι 12 ευρώ αν γίνει προαγορά της και 20 ευρώ αν η αγορά της γίνει στο αεροδρόμιο. Η προαγορά αποσκευής είναι εφικτή έως και δύο ώρες πριν την αναχώρηση.

Η νέα πολιτική χρεώσεων για τις αποσκευές ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τις 19 Ιουνίου, όπως μας ανέφεραν στελέχη του γραφείου της εταιρείας στη Μυτιλήνη. Μάλιστα αναφέρουν πως εγκαίρως είχαν ενημερωθεί και τα ταξιδιωτικά γραφεία που συνεργάζονται με την εταιρεία.

Ωστόσο ορισμένα ταξιδιωτικά γραφεία της Μυτιλήνης αναφέρουν ότι ενημερώθηκαν για τις αλλαγές που έγιναν, μόλις την Παρασκευή.

Το νέο σύστημα αναμένεται σύντομα να εφαρμοστεί σε όλες τις πτήσεις τής Aegean.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey