Επτά βραβεία στο λάδι της Λέσβου

09/05/2013 - 15:13

Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν τα ελαιόλαδα της Λέσβου στον πανελλήνιο διαγωνισμό ποιότητας και συσκευασίας τυποποιημένου εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου «Κότινος», που διοργάνωσε η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου «Φίλαιος».

Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν τα ελαιόλαδα της Λέσβου στον πανελλήνιο διαγωνισμό ποιότητας και συσκευασίας τυποποιημένου εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου «Κότινος», που διοργάνωσε η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου «Φίλαιος».

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της έκθεσης «Ε-ΛΑΔΙ-ΟΙΝΟΣ 2013» στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Πρόεδρος της Επιτροπής Γευσιγνωσίας ήταν ο διαπιστευμένος γευσιγνώστης ελαιολάδου Βασίλης Καμβίσης, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής του διαγωνισμού «Mario Solinas», που διοργανώνει κάθε χρόνο το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.

Τα ελαιόλαδα της Λέσβου που βραβεύθηκαν είναι:
-    «GERAS» του Γρηγόρη Γλιγλή, αργυρό βραβείο «Κότινος 2013 Ποιότητας» στην κατηγορία ισχυρής έντασης φρουτώδους γεύσης.
-    «IRINI Πλωμαρίου» της Κωνσταντίνας Καλαμποκά, χρυσό βραβείο «Κότινος 2013 Ποιότητας» στην κατηγορία μεσαίας έντασης φρουτώδους γεύσης.
-    «OLVIA» του Μιχάλη Τζωρτζή, αργυρό βραβείο «Κότινος 2013 Ποιότητας» στην κατηγορία μεσαίας έντασης φρουτώδους γεύσης.
-    «MEROPI» της Μερόπης Ανδριάνη, χρυσό βραβείο «Κότινος 2013 Ποιότητας» στην κατηγορία ελαφράς έντασης φρουτώδους γεύσης.
-    «MITILINI» ΕΑΣ Λέσβου, χάλκινο βραβείο «Κότινος 2013 Ποιότητας» στην κατηγορία ελαφράς έντασης φρουτώδους γεύσης.
-    «MEROPI» της Μερόπης Ανδριάνη, χάλκινο βραβείο «Κότινος 2013 συσκευασίας».
-    «GERAS» του Γρηγόρη Γλιγλή, χάλκινο βραβείο «Κότινος 2013 συσκευασίας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, οι εταιρικές διακρίσεις της Λέσβου κατέδειξαν την εξαιρετική ποιότητα του λεσβιακού ελαιολάδου, δεδομένου ότι κέρδισε τα περισσότερα βραβεία από κάθε άλλη περιοχή της χώρας.

Εντός των επομένων ημερών θα ανακοινωθεί η ημέρα που θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα απονεμηθούν στους νικητές τα βραβεία.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Αθανάσιος Γιακαλής, αφού συνεχάρη τους βραβευθέντες, αλλά και όλους τους υπόλοιπους τυποποιητές για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, δήλωσε ότι το ελαιόλαδο της Λέσβου απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι κρατά τα σκήπτρα της ποιότητας ανάμεσα στα ελληνικά ελαιόλαδα και εύχεται τα βραβεία αυτά να αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία στην αύξηση των εξαγωγών του λεσβιακού ελαιολάδου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey