Μια μελέτη για τον Κόλπο Καλλονής

13/03/2013 - 15:39

Υγειονομική μελέτη για τον Κόλπο Καλλονής θα εκπονηθεί από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες είναι οι πηγές ρύπανσής του και πώς μπορεί να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα. Το κόστος της μελέτης, σύμφωνα με την απόφαση, θα ανέλθει στα 17.000 ευρώ.

Υγειονομική μελέτη για τον Κόλπο Καλλονής θα εκπονηθεί από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες είναι οι πηγές ρύπανσής του και πώς μπορεί να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα. Το κόστος της μελέτης, σύμφωνα με την απόφαση, θα ανέλθει στα 17.000 ευρώ. Οι επίκουροι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου Αδαμαντία Ευστρατίου και Βασίλης Μπακόπουλος εξήγησαν τι ακριβώς θα μελετηθεί και ποια θα είναι η χρησιμότητα της μελέτης.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, έγινε μια εκτεταμένη αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κόλπος Καλλονής και στην ανάγκη να ληφθούν μέτρα προστασίας. Έτσι, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Στρατής Κόρακας, ανέφερε ότι θα πρέπει στα συμπεράσματά της να καταλήγει σε συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε στη συνέχεια η Περιφέρεια να ζητήσει από την κυβέρνηση την εφαρμογή τους. Με την πρόταση αυτή συμφώνησαν και άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ο κ. Κόρακας, επικαλούμενος εκτιμήσεις ψαράδων του Κόλπου, ανέφερε ότι τα χάβαρα που υπάρχουν σε αυτόν, ξεπερνούν τους έξι εκατομμύρια τόνους.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλής Βερβέρης θύμισε ότι επί νομαρχίας Βουνάτσου είχε ξεκινήσει εκπόνηση άλλης μελέτης για τον Κόλπο Καλλονής, η οποία θα κατέληγε και σε συγκεκριμένο διαχειριστικό μοντέλο. Ωστόσο η μελέτη σταμάτησε μόλις υλοποιήθηκε η α΄ φάση της.

Επίσης το Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη διετούς προγραμματικής σύμβασης με εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, για εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Παρακολούθηση τοξικών και δυνητικά τοξικών μικροφυκών στο Κόλπο Καλλονής».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey