Ικανοποιημένες από την απεργία οι ακτοπλοϊκές

Προς επιστράτευση οι ναυτικοί

05/02/2013 - 16:03

Χθες το απόγευμα όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να προχωρήσει σε επιστράτευση των ναυτικών προκειμένου να σταματήσει την απεργία τής Π.Ν.Ο.. Αλήθεια είναι πως όσο περνούν οι μέρες, οι ελλείψεις στην τροφοδοσία των νησιών γίνονται πιο αισθητές.

Χθες το απόγευμα όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να προχωρήσει σε επιστράτευση των ναυτικών προκειμένου να σταματήσει την απεργία τής Π.Ν.Ο.. Αλήθεια είναι πως όσο περνούν οι μέρες, οι ελλείψεις στην τροφοδοσία των νησιών γίνονται πιο αισθητές. Ίσως μάλιστα οι κάτοικοι των νησιών να είναι οι μόνοι που πραγματικά θέλουν να σταματήσει η απεργία. Το πρόβλημα της τροφοδοσίας είναι πολύ μεγαλύτερο στα μικρά νησιά του Αιγαίου, που δεν έχουν δική τους παραγωγή νωπών προϊόντων.

Η διοίκηση της Π.Ν.Ο., χθες, έδειχνε ότι δεν είχε διάθεση να σταματήσει την απεργία, μια και κανένα από τα αιτήματα που είχε θέσει, δεν είχε ικανοποιηθεί. Ούτε καν αυτά που αμφισβητούσαν την κυβερνητική πολιτική, δηλαδή η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τους ακτοπλόους και η καταβολή των δεδουλευμένων τους. Επίσης αρνούνταν να μπει σε διάλογο με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Κρυφός πόθος των ακτοπλοϊκών εταιρειών ήταν να συνεχιστεί η απεργία, ώστε να μειωθούν οι ζημίες που καταγράφουν. Παράγοντας της ναυτιλίας χθες το μεσημέρι μάς έλεγε πως κάθε ταξίδι πλοίου στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη αυτή την περίοδο συνεπάγεται ζημίες 30 έως 50 χιλιάδων ευρώ. Σε αυτές τις συνθήκες κάθε εταιρεία θα ήθελε μια πολυήμερη απεργία. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι ως χθες το απόγευμα ο ΣΕΕΝ δεν είχε εκδώσει καμμία ανακοίνωση που να στρέφεται σε βάρος των ναυτικών.

Χθες στις 5:00 το απόγευμα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, είχε καλέσει σε συνάντηση την Π.Ν.Ο., με πρόσκληση που είχε σταλεί τα ξημερώματα της Δευτέρας. Όμως η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της υποστήριζε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει μια νέα συνάντηση από τη στιγμή που δεν είχε ικανοποιηθεί κανένα αίτημά τους. Ο κ. Μουσουρούλης με έκπληξη ανταπάντησε:

«Η Ομοσπονδία σας δεν επιθυμεί να ανταποκριθεί στην έγγραφη πρόσκλησή μας για συνέχιση του διαλόγου. Είναι κατανοητό ότι ως “αδιάλλακτη” δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί η στάση της πλευράς που προσκαλεί σε διάλογο, αλλά, αντίθετα, εκείνης που τον απορρίπτει. Στην ανωτέρω επιστολή σας, προτάσσετε το αίτημα να σας αποστείλουμε εγγράφως απαντήσεις στα ζητήματα εκείνα που αποτελούν και το αντικείμενο του διαλόγου.
Όπως γνωρίζετε, το Υπουργείο έχει επανειλημμένα συναντηθεί με την Ομοσπονδία και έχει συζητήσει διεξοδικά τα ζητήματα των ναυτικών.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey