Παλλαϊκή κινητοποίηση την Πέμπτη, με αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Μυτιλήνης - Καλλονής στην Αγία Παρασκευή

Ξεσηκώνεται η Λέσβος

19/01/2013 - 16:42

Καθολικό κλείσιμο υπηρεσιών και καταστημάτων και διαμαρτυρία που θα σηματοδοτηθεί απ’ τον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Μυτιλήνης - Καλλονής, στο ύψος της Αγίας Παρασκευής, περιλαμβάνει η παλλαϊκή κινητοποίηση των τοπικών φορέων, που διαδηλώνουν την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου ενάντια στην ερημοποίηση της λεσβιακής υπαίθρου

Καθολικό κλείσιμο υπηρεσιών και καταστημάτων και διαμαρτυρία που θα σηματοδοτηθεί απ’ τον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Μυτιλήνης - Καλλονής, στο ύψος της Αγίας Παρασκευής, περιλαμβάνει η παλλαϊκή κινητοποίηση των τοπικών φορέων, που διαδηλώνουν την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου ενάντια στην ερημοποίηση της λεσβιακής υπαίθρου. Η μεταφορά της Εφορίας της Καλλονής, που απ’ την προηγούμενη Δευτέρα τελεί σε κατάληψη, αποτέλεσε το έναυσμα για την ένταση του αγώνα που ουσιαστικά έχει ξεκινήσει μαζί με τις μνημονιακές επιλογές για δραστικό περιορισμό του δημόσιου τομέα, ακόμη και στα νησιά.

Επιλογές που έχουν άμεσο αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες καλούνται να αντιδράσουν δυναμικά πριν στερηθούν το σύνολο των υπηρεσιών που τις εξυπηρετούν, με ό,τι αυτό σημαίνει. Για αυτό και η Επιτροπή Αγώνα των Κατοίκων του Κεντρικού και Βορειοδυτικού Τμήματος του νησιού που έχει συγκροτηθεί, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην Καλλονή όλους τους πολίτες της υπαίθρου.

Κινητοποιήσεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, απ’ το πρωί θα κλείσουν καταστήματα, σχολεία, συνεταιρισμοί, ελαιοτριβεία, τυροκομεία, καφετέριες, εστιατόρια, υπηρεσίες, ιατρεία, φαρμακεία και ιδιωτικά γραφεία. Στις 8 θα γίνει το κλείσιμο του δρόμου στο ύψος της Αγίας Παρασκευής, ενώ το απόγευμα, στις 6, θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, όπου και θα ληφθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω μορφές που θα πάρει ο αγώνας της λεσβιακής υπαίθρου, όλης της Λέσβου.

«Είμαστε σε επαφή και με άλλες περιοχές του νησιού, πέραν της Καλλονής και του βορειοδυτικού τμήματος, προκειμένου όλοι μαζί συντονισμένα να διεκδικήσουμε να μην ερημώσει ο τόπος μας», ανέφερε το μέλος της Επιτροπής Μαρία Νικολάρα, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται στις κινητοποιήσεις να μετάσχει όλη η Λέσβος.

Όπως προσέθεσε η κ. Νικολάρα, απ’ την ενημέρωση που είχε, από χθες το πρωί την πόρτα τής υπό κατάληψη ΔΟΥ Καλλονής κλείνει ένας βράχος που τοποθετήθηκε εκεί, στη θέση του χωματουργικού μηχανήματος που έπρεπε να αποδεσμευτεί.


Η βάση δεδομένων της Εφορίας παραμένει στην Καλλονή

Παράταση λόγω κατάληψης

Στο ερώτημα αν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι φορολογούμενοι που υπάγονται στη ΔΟΥ Καλλονής, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Μυτιλήνης, Παναγιώτης Μπαρούτης, ανέφερε ότι λόγω του αποκλεισμού, δεν έγινε η μεταφορά της βάσης δεδομένων απ’ την Καλλονή στη Μυτιλήνη.

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ο ίδιος επεσήμανε ότι μέχρι τώρα, εκτός από κάποια τηλέφωνα ενδιαφερομένων για το πώς θα πάρουν φορολογική ενημερότητα, ή για το αν μπορούν να θεωρήσουν βιβλία και να προβούν σε συμβόλαια, δεν έχουν υπάρξει ιδιαίτερα προβλήματα.

Αναφορικά με τις υποχρεώσεις έναντι οφειλών που έχουν καταστεί ή θα γίνουν ληξιπρόθεσμες, ο κ. Μπαρούτης ανέφερε πως αν υπάρχουν καθυστερήσεις για παράδειγμα στην καταβολή δόσεων φόρου, θα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι ότι θα υπάρξει παράταση στην πληρωμή τους όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις, λόγω της κατάληψης που έχει αναστείλει τη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey