Μετά από ανώνυμη καταγγελία εδώ και ένα μήνα στο ΣΔΟΕ στην Αθήνα, σε βάρος της εταιρείας

«Ξεσκονίζουν» την ΑΔΕΛ

02/10/2012 - 16:13

Σε άγνωστο βάθος χρόνου πάει ο έλεγχος που αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες στην ΑΔΕΛ και αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ΑΔΕΜ και σε πρόσωπα που έχουν διατελέσει σε θέσεις ευθύνης της Επιχείρησης. Ο έλεγχος προκλήθηκε μετά από ανώνυμη καταγγελία που υποβλήθηκε κεντρικά στο ΣΔΟΕ πριν από ένα μήνα περίπου.

Σε άγνωστο βάθος χρόνου πάει ο έλεγχος που αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες στην ΑΔΕΛ και αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ΑΔΕΜ και σε πρόσωπα που έχουν διατελέσει σε θέσεις ευθύνης της Επιχείρησης. Ο έλεγχος προκλήθηκε μετά από ανώνυμη καταγγελία που υποβλήθηκε κεντρικά στο ΣΔΟΕ πριν από ένα μήνα περίπου και κινητοποιεί και τις οικονομικές υπηρεσίες της Λέσβου. Ανεξάρτητα απ’ το «γερό ξεσκόνισμα» που αναμένεται, τις προηγούμενες μέρες υπήρξε κι άλλος οικονομικός έλεγχος στην ίδια εταιρεία, που αφορούσε αποκλειστικά στην ΑΔΕΛ Α.Ε. και πιο συγκεκριμένα στην περίοδο απ’ τον Ιανουάριο έως το Σεπτέμβριο του 2012.

Η ΑΔΕΛ Α.Ε. είναι η «μετεξέλιξη» της τεθείσας υπό εκκαθάριση Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Μυτιλήνης (ΑΔΕΜ) Α.Ε.. Με τον «Καλλικράτη» το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, προκειμένου να διατηρήσει το «αναπτυξιακό εργαλείο» της δικής του επιχείρησης, αποφάσισε να μη διαλυθεί η ΑΔΕΜ, προχώρησε σε ανακοπή της εκκαθάρισης και έτσι απ’ τις 6 Μαΐου 2011 ξεκίνησε η λειτουργία τής ΑΔΕΛ Α.Ε..

Την προηγούμενη βδομάδα, όπως μας είπε ο πρόεδρός της και δημοτικός σύμβουλος, Αριστείδης Ταξείδης, έγινε έλεγχος στις δραστηριότητες της ΑΔΕΛ για το τρέχον έτος και πιο συγκεκριμένα για το διάστημα από 1ης Ιανουαρίου έως 12 Σεπτεμβρίου 2012. Υπήρξε έλεγχος των σφαγείων και στη συνέχεια του λογιστηρίου. Σύμφωνα με το λογιστή τής ΑΔΕΛ, Στρατή Πανσεληνά, δόθηκαν όποια στοιχεία ζητήθηκαν απ’ το ΣΔΟΕ και αναμένεται η έκθεση του ελέγχου.

Ανώνυμη καταγγελία
Όμως, ενώ ο έλεγχος στην ΑΔΕΛ δεν μπορεί να θεωρηθεί τίποτε περισσότερο απ’ τους συνήθεις και τακτικούς ελέγχους τού ΣΔΟΕ σε εταιρείες που έχουν οικονομική δραστηριότητα, πολύ σύντομα θα ξεκινήσει και ένας νέος, ιδιαίτερα ενδελεχής έλεγχος, που θα εκτείνεται σε πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα αφορά στην ΑΔΕΜ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, που δεν μπορούσε να τις επιβεβαιώσει ή να τις διαψεύσει ο κ. Ταξείδης, γιατί δεν έχει ακόμη ενημερωθεί σχετικώς, υποβλήθηκε στο ΣΔΟΕ κεντρικά στην Αθήνα ανώνυμη καταγγελία, η οποία έχει τεθεί ήδη σε γνώση της Οικονομικής Επιθεώρησης Βορείου Αιγαίου, αλλά και του ΣΔΟΕ περιφερειακά.

Η καταγγελία αυτή, που δεν έγινε εφικτό να πληροφορηθούμε σε ποια ή ποιες περιόδους αναφέρεται, δεν έχει ακόμη χρεωθεί σε κάποια συγκεκριμένη υπηρεσία για να προβεί σε ελέγχους και είναι πιθανόν να απαιτήσει τη συνεργασία περισσότερων εμπλεκόμενων οικονομικών υπηρεσιών. Ακόμη δε, βάσει αξιόπιστης πηγής, δεν έχει αποσαφηνιστεί αν οι έλεγχοι θα γίνουν από υπαλλήλους της Μυτιλήνης ή της Αθήνας. Μάλιστα, όπως μας ειπώθηκε χαρακτηριστικά, η καταγγελία που έχει υποβληθεί στα τέλη Αυγούστου, ήρθε απ’ την Αθήνα στη Μυτιλήνη και ξαναστάλθηκε στην Αθήνα για να ληφθεί η τελική απόφαση, με την οποία και θα καθοριστεί ποιοι θα αναλάβουν τον έλεγχο.

Στέλεχος οικονομικής υπηρεσίας εδώ στη Μυτιλήνη, ανέφερε ότι θα εξαρτηθεί απ’ το πόσο βαθιά θα χρειαστεί χρονικά να φτάσει ο έλεγχος και το ποιος θα είναι ο ελεγκτής, δίχως να μας διευκρινίσει και το πότε θα ξεκινήσει το «κανονικό ξεσκόνισμα», όπως το αποκάλεσε.

Από άλλη οικονομική υπηρεσία, αρνούμενοι να μας πουν περισσότερες λεπτομέρειες, μας επεσήμαναν ότι η καταγγελία είναι πολύ συγκεκριμένη, για αυτό και θα ελεγχθεί αν και είναι ανώνυμη. Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, μεταξύ άλλων, η καταγγελία αφορά σε πρόσωπα και σε έργα, όπως και στη διερεύνηση του κατά πόσο ονόματα που είχαν διατελέσει σε θέσεις-κλειδιά της εταιρείας, είχαν συναλλαγές, και με άλλη ιδιότητα, με την ίδια εταιρεία. Ή πιο απλά, αν κάποιοι που υπηρετούσαν την ΑΔΕΜ ως διοίκηση ή εργαζόμενοι, ταυτόχρονα αποτελούσαν και προμηθευτές ή αναδόχους της.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey