Πλειστηριασμός ακινήτων Μυτιληνιών οφειλετών με μεγάλα χρέη

«Στο σφυρί» για χρέη στο Δημόσιο

31/08/2012 - 15:55

Η ΔΟΥ Μυτιλήνης - Πλωμαρίου στις 26 Σεπτεμβρίου βγάζει «στο σφυρί» ακίνητα για να εισπράξει μέρος των οφειλών προς το Δημόσιο των ιδιοκτητών τους. Όλα τα στοιχεία των πλειστηριασμών δημοσιεύονται σήμερα στο «Ε». Επίσης, μόλις προχθές συνελήφθησαν ακόμα δύο επιχειρηματίες και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για χρέη στο Δημόσιο.

Η ΔΟΥ Μυτιλήνης - Πλωμαρίου στις 26 Σεπτεμβρίου βγάζει «στο σφυρί» ακίνητα για να εισπράξει μέρος των οφειλών προς το Δημόσιο των ιδιοκτητών τους. Όλα τα στοιχεία των πλειστηριασμών δημοσιεύονται σήμερα στο «Ε». Επίσης, μόλις προχθές συνελήφθησαν ακόμα δύο επιχειρηματίες και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για χρέη στο Δημόσιο, με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα, ανεβάζοντας σε τέσσερις τους συλληφθέντες για χρέη στο Δημόσιο μόνο κατά τη διάρκεια του Αυγούστου.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα στον τρόπο που λειτουργεί το Δημόσιο για να εισπράξει καθυστερούμενους φόρους. Βέβαια, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι φανερό ότι το Δημόσιο καθυστέρησε πάρα πολύ να πάρει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης χρεών, με αποτέλεσμα σήμερα να μην μπορεί να εισπράξει τίποτα ή μόνο ένα μικρό μέρος αυτών, διότι χρέη προς το Δημόσιο ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ δε δημιουργούνται μέσα σε ένα χρόνο.

946.464 ευρώ!
Ο πρώτος πλειστηριασμός που δημοσιεύεται σήμερα στην προτελευταία σελίδα της εφημερίδας μας, αφορά τα ακίνητα συζύγου επιχειρηματία η οποία οφείλει στο Δημόσιο 434,48 ευρώ προσωπικά και 946.464,66 ευρώ ως ομόρρυθμη εταίρος της εταιρείας «Παναγιώτης Βαλάκος Ο.Ε.». Τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό, βρίσκονται στην ίδια θέση, στην περιοχή της Αγίας Κυριακής, στη Μυτιλήνη. Η αξία του πρώτου εκτιμήθηκε στα 77.000 ευρώ και η τιμή πρώτης προσφορά ορίσθηκε στα 61.600 ευρώ. Η αξία του δεύτερου ακινήτου προσδιορίστηκε στα 80.000 ευρώ και η τιμή πρώτης προσφοράς προσδιορίσθηκε στα 64.000 ευρώ.

Ο δεύτερος πλειστηριασμός αφορά σε ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. που βρίσκεται στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στη Μυτιλήνη. Η ιδιοκτήτριά του οφείλει στο Δημόσιο 150.349,9 ευρώ. Η αξία του ακινήτου προσδιορίσθηκε στα 146.000 ευρώ και η τιμή πρώτης προσφοράς προσδιορίσθηκε στα 116.000 ευρώ.

Οι πλειστηριασμοί από ακινήτων για την είσπραξη χρεών προς από τις ΔΟΥ δεν είναι πρακτική που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη Λέσβο. Η ίδια πρακτική έχει εφαρμοστεί και τους προηγούμενους μήνες, και με δεδομένη τη γενικότερη οικονομική ένδεια, το επόμενο διάστημα αναμένεται να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση.

Οι ιδιοκτήτριες των ακινήτων που βγαίνουν σε πλειστηριασμό, έχουν τη δυνατότητα μέσα σε διάστημα 30 ημερών μετά τον πλειστηριασμό να πληρώσουν τις οφειλές τους για να κρατήσουν τα ακίνητά τους. Οι δε πλειοδότες, θα πρέπει εντός 40 ημερών μετά τον πλειστηριασμό να καταβάλουν το πλειστηρίασμα για να τους κατακυρωθούν τα ακίνητα.

Έρχονται κι άλλα
Οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί δε σταματούν εδώ. Σύντομα στο χορό θα μπει και το ΙΚΑ. Ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας μέχρι σήμερα το μόνο που έκανε για να εισπράξει τις ανείσπρακτες οφειλές, ήταν ρυθμίσεις. Τώρα ετοιμάζεται να προχωρήσει σε κατασχέσεις ακινήτων, τραπεζικών καταθέσεων κ.λπ., όπως έχει ανακοινωθεί επισήμως. Ζήτημα χρόνου θα πρέπει να θεωρείται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και από τους δήμους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey