Ο Κώστας Αδαμίδης εκπροσώπησε το Βόρειο Αιγαίο σε διημερίδα στις Βρυξέλλες, με πρόσκληση Χρυσόγελου

«Πράσινες»... ακτοπλοϊκές συνδέσεις

30/06/2012 - 14:04

Διημερίδα για την «πράσινη» στροφή της ναυτιλίας, των λιμανιών, της ακτοπλοΐας και της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, καθώς και για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών, διοργάνωσε στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος.

Διημερίδα για την «πράσινη» στροφή της ναυτιλίας, των λιμανιών, της ακτοπλοΐας και της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, καθώς και για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών, διοργάνωσε στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος. Στο πλαίσιο της διημερίδας πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ομάδας 30 εκπροσώπων σχετικών με τα αντικείμενα ελληνικών επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων.

Η ομάδα των 30 επισκεπτών από την Ελλάδα που προσκλήθηκε από το Νίκο Χρυσόγελο για να συμμετάσχει στην ημερίδα, αποτελούνταν από εκπροσώπους επαγγελματικών ενώσεων κι εργαζομένων στο ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο, καθώς και από εκπροσώπους φορέων της αυτοδιοίκησης από νησιωτικές περιοχές, διαχειριστές λιμανιών, ακαδημαϊκούς κι ερευνητές. Το Βόρειο Αιγαίο στη συνάντηση εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου, Κώστας Αδαμίδης.

Μιλώντας στο «Ε» για τη συμμετοχή του στη διημερίδα, ο κ. Αδαμίδης τόνισε: «Κατάφερα να αναδείξω το ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Λήμνου, καθώς το νησί εντάσσεται στα πιο απομακρυσμένα νησιά και δεν υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον από πλευράς των ακτοπλοϊκών εταιρειών. Συζητήθηκε έντονα το ενδιαφέρον που θα πρέπει να επιδείξει η Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως στο να βρει τρόπους ενίσχυσης νησιών όπως η Λήμνος.»



Και πηγές χρηματοδότησης
Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής διημερίδας και της επίσκεψης της ελληνικής αντιπροσωπείας, κατατέθηκαν οι στόχοι που αφορούν στη συμβολή για τη διαμόρφωση ενός εναλλακτικού πλάνου ανασυγκρότησης και «πράσινης» αναζωογόνησης των σχετικών κλάδων, αξιοποιώντας την πλούσια ευρωπαϊκή εμπειρία και τις καλές πρακτικές που ακολουθούνται σε άλλες χώρες. Στη διημερίδα συζητήθηκε τόσο το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, όσο και οι πιθανές πηγές και μηχανισμοί χρηματοδότησης για τις αναγκαίες μεταστροφές και εφαρμογές.

Ο διοργανωτής της διημερίδας, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος, δήλωσε: «Η ναυτιλία, τα λιμάνια και τα ναυπηγεία είναι τομείς που μπορούν να συμμετάσχουν σε μια “πράσινη” στροφή της οικονομίας, που συνδυάζει την οικονομική δραστηριότητα με την καινοτομία, την κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Λύσεις υπάρχουν για τα ναυπηγεία, τα λιμάνια, τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών, όπως προκύπτει και από την απάντηση της Κομισιόν σε σχετική αναλυτική ερώτηση που είχα καταθέσει πριν μερικές εβδομάδες.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey