Αρχίζει το 2ο Ελληνοτουρκικό Εμπορικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ, στη μαρίνα Μυτιλήνης

Με αισιοδοξία και φιλική διάθεση…

21/06/2012 - 15:06

Αύριο Παρασκευή 22 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, εγκαινιάζεται στη μαρίνα της Μυτιλήνης το «Αρχιπέλαγος», το 2ο Ελληνοτουρκικό Εμπορικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ - Και η «Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε.» στο Φεστιβάλ.

Αύριο Παρασκευή 22 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, εγκαινιάζεται στη μαρίνα της Μυτιλήνης το «Αρχιπέλαγος», το 2ο Ελληνοτουρκικό Εμπορικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ. Οι εργασίες για τη διοργάνωση, που θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 25 του μήνα, έχουν ολοκληρωθεί, τα καλαίσθητα περίπτερα έχουν στηθεί και όλοι οι συμμετέχοντες είναι πανέτοιμοι να υποδεχτούν χιλιάδες Έλληνες και Τούρκους επισκέπτες.

Προϊόντα, εκδηλώσεις, ενημερωτικά φυλλάδια, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και διάφοροι φορείς πρόθυμοι να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, θα φιλοξενηθούν στα περίπτερα του φετινού Φεστιβάλ.

Στο χώρο της μαρίνας θα παρευρεθούν κι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, πολιτικοί και άλλοι, και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, με τους οποίους οι επισκέπτες θα μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που τους απασχολούν, αλλά και να συζητήσουν για τις προοπτικές ανάπτυξης που διανοίγονται μεταξύ των πολιτών των δύο οχθών. Ξεχωριστή θέση θα καταλαμβάνουν επιχειρήσεις που αναμένεται να δραστηριοποιηθούν το επόμενο διάστημα στα νησιά του αρχιπελάγους και τα παράλια της Τουρκίας.

«Κύριο χαρακτηριστικό του 2ου Ελληνοτουρκικού Φεστιβάλ είναι η αισιοδοξία και η φιλική διάθεση μεταξύ των γειτόνων πολιτών. Η διάθεση όλων να βιώσουν σε ένα μοναδικό τόπο, μοναδικές στιγμές», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα
Η διεξαγωγή, άλλωστε, του Φεστιβάλ συνδυάζει την ψυχαγωγία και αγορά προϊόντων, με τη γνωριμία και την ξεχωριστή επικοινωνία μεταξύ των πολιτών των δύο λαών.

Μέσα από το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, το μυστήριο της Ανατολής και το σύγχρονο της Δύσης, οι παραδόσεις και τα μουσικά ακούσματα, μετατρέπονται σε γέφυρα επικοινωνίας για να σμίξουν μεταξύ τους οι δύο κόσμοι.

Δρομικά δρώμενα, εμφανίσεις χορευτικών από συλλόγους της Λέσβου, της Τουρκίας και της Χίου, συναυλίες μουσικών συνόλων, παρουσιάσεις βιβλίων κ.ά., θα πλαισιώσουν το τετραήμερο προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα πολύωρο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα κάθε μέρα. Πιο συγκεκριμένα, θα συμμετέχουν πολιτιστικοί φορείς της Αγιάσου, του Μολύβου, της Μυτιλήνης, των Ταξιαρχών, της Άγρας, της Στύψης, του Μανταμάδου, της Πέτρας, της Καλλονής, του Μεσοτόπου, της Άντισσας, των Μιστεγνών κ.ά., καθώς και της Σμύρνης, του Αϊβαλιού και της Χίου.

«Το αντίδοτο στην οικονομική και πολιτική κρίση που περνάμε, είναι για εμάς το τετραήμερο 2ο Ελληνοτουρκικό Εμπορικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ», δήλωσε στο «Ε» η διοργανώτρια του πολιτιστικού κομματιού του θεσμού Ειρήνη Κανλή. «Σας περιμένουμε όλους και είναι βέβαιο πως θα σας μείνει αξέχαστο.»

Σημειώνεται ότι, πέρα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, μέριμνα έχει ληφθεί και για τους φανατικούς της μπάλας. Προκειμένου να μπορέσουν οι τελευταίοι να παρακολουθήσουν, το βράδυ της Παρασκευής, τον προημιτελικό τού Euro και τη συμμετοχή σε αυτόν της Εθνικής Ελλάδος, έχουν στηθεί στο χώρο της μαρίνας μια γιγαντοοθόνη 40 τ.μ., καθώς και πολλά καθίσματα.



Τα εγκαίνια και οι επίσημοι προσκεκλημένοι
Στα εγκαίνια, που θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή στις 7 το απόγευμα, έχουν προσκληθεί κι αναμένεται να παρευρεθούν ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Νάσος Γιακαλής, που θα πραγματοποιήσει και την κοπή της κορδέλας, ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, όλοι οι αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι των δημοτικών διαμερισμάτων του νησιού, καθώς και ο δήμαρχος Χίου, ο πρόεδρος του Ομήρειου Πνευματικού Κέντρου Χίου και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Από πλευράς Τουρκίας, θα βρεθούν στη Μυτιλήνη οι δήμαρχοι Φώκαιας Περγάμου, Αϊβαλιού, Αδραμυττίου, Αλτίνολουκ, Κουτσούκκουγιου, Κιουρέ, Ουζεϊτινλί, Αϊβατζίκ και Ακτσάι, καθώς και οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αϊδινίου, Μπαλίκεσιρ, Περγάμου, Αλί Αγά, Οντεμίς, Σμύρνης, Αϊβαλιού και Αδραμυττίου. Έχουν προσκληθεί επίσης ο πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Παναγιώτης Κουτσίκος, και ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου, Θράσος Καλογρίδης. Τέλος, οι διοργανωτές έχουν προσκαλέσει και τους νεοεκλεγμένους βουλευτές Λέσβου, Παύλο Βογιατζή, Γιάννη Ζερδελή και Νίκο Σηφουνάκη.

Το απόγευμα των εγκαινίων, τους επισκέπτες θα υποδέχονται στην είσοδο της μαρίνας τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, ενώ αμέσως μετά τα εγκαίνια, θα αρχίσουν οι μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.
Η είσοδος στο Φεστιβάλ και στις εκδηλώσεις είναι στα τρία ευρώ για τους ενήλικες και δωρεάν για τα παιδιά έως 12 ετών.


Και η «Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε.» στο Φεστιβάλ
«Επικοινωνία Χωρίς Όρια»

Στο 2ο Ελληνοτουρκικό Εμπορικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ θα συμμετάσχει σε ειδικό περίπτερο και η «Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε.».

Με σλόγκαν το «Επικοινωνία Χωρίς Όρια», η επιχείρηση θα παρουσιάσει το δυναμικό της ως προς τις δημόσιες σχέσεις, τη διαφήμιση και το μάρκετινγκ, συνεχίζοντας τις συνεργασίες που έχει αρχίσει με τους απέναντι φορείς, καθώς και τις δράσεις στον τομέα τού μάρκετινγκ και της προβολής και ενημερώνοντας σχετικά τις τουρκικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey