Μέτοχος με ψευδώνυμο «Γιάννης Αγιάννης» ζητά τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών

Οι «Άθλιοι» της… Συνεταιριστικής!

20/06/2012 - 15:18

Να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των μεγαλοδανειοληπτών της Συνεταιριστικής Τράπεζας ζητά με επιστολή του στο «Ε» ανώνυμο μέλος της Συνεταιριστικής, που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Γιάννης Αγιάννης», ενώ σήμερα θα γίνει η συγκέντρωση μετόχων της Συνεταιριστικής


Να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των μεγαλοδανειοληπτών της Συνεταιριστικής Τράπεζας ζητά με επιστολή του στο «Ε» ανώνυμο μέλος της Συνεταιριστικής, που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Γιάννης Αγιάννης». Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που πριν από ένα χρόνο είχε στείλει σειρά επιστολών προς κυβερνητικά στελέχη, τον πρωθυπουργό και τη Δικαιοσύνη. Με αυτές ζητούσε επίμονα τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεση της Συνεταιριστικής.

Τις επιστολές αυτές είχε αποκαλύψει το «Ε» το προηγούμενο διάστημα.

Στην επιστολή που απευθύνεται στο «Ε», αναφέρονται τα εξής:

«Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας με τον τίτλο “Βγήκαν σκελετοί από την ντουλάπα”, μεταξύ των άλλων αναφέρεστε σε δάνεια ύψους 18 εκατ. ευρώ που τα διοικητικά συμβούλια της Συνεταιριστικής Τράπεζας χορήγησαν κατά καιρούς σε πελάτες μέλη της Τράπεζας, τα οποία δεν μπορούν να εισπραχθούν.

Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που οι μέτοχοι-συνέταιροι έχασαν τα χρήματά τους.

Επειδή είμαι ένας από εκείνους τους μετόχους-θύματα, παρακαλώ μέσω της εφημερίδας σας τον ειδικό εκκαθαριστή της Τράπεζας, κ. Μιχάλη Ανδριώτη, να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα αυτών που δεν πληρώνουν, για να γνωρίζουν οι συνέταιροι πού πήγαν τα χρήματα τους.

Αυτό νομίζω το επιβάλλει και το καταστατικό της Τράπεζας.

Εκτός τούτου, πιστεύω πως εάν ο κόσμος γνωρίζει τα ονόματα αυτών των κακοπληρωτών, ίσως αποφύγει στο μέλλον ολέθρια λάθη του παρελθόντος.

Επίσης, εάν γνωρίζουμε ποιοι μας κατέστρεψαν, μπορεί να ασκήσουμε πίεση οιασδήποτε μορφής, προκειμένου να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις των προς την Τράπεζα και έτσι οι μέτοχοι να πάρουν τα χρήματά τους.

Περιμένω λοιπόν να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των καλών συμπατριωτών μας.

Εγώ προσωπικά πιστεύω πως θα γελάσει η μικρή μας κοινωνία από τα ονόματα αυτά, που στην πλειοψηφία των υποθέτω πως είναι άτομα υπεράνω πάσης υποψίας.»

Παρά το ότι η επιστολή που λάβαμε είναι ανώνυμη, απευθυνθήκαμε στον ειδικό εκκαθαριστή. Όπως ήταν αναμενόμενο, μας απάντησε ότι ισχύει το τραπεζικό απόρρητο, το οποίο δεν προστατεύει μόνο τους δανειολήπτες, αλλά και την Τράπεζα. Επίσης ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να βάλει σε κίνδυνο τη διαδικασία της εκκαθάρισης. Όμως ο κ. Ανδριώτης σημειώνει πως σε κάθε περίπτωση, θα γίνουν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες για την προστασία των συμφερόντων της Τράπεζας και των μελών της.

 

Σήμερα η συγκέντρωση μετόχων της Συνεταιριστικής

Συγκέντρωση μετόχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 20 Ιουνίου, στις 6:30 το απόγευμα, στον κινηματογράφο «Αρίων» της Μυτιλήνης.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

- Ενημέρωση για τη σημερινή κατάσταση της Τράπεζας.

- Ορισμός γραμματείας για τη διαχείριση τρεχόντων ζητημάτων.

- Επιλογή δικηγορικού γραφείου για βοήθεια στις νομικές ενέργειες.

- Προτάσεις για ενέργειες διεκδίκησης των μερισμάτων.

Με έμφαση στη ανακοίνωση που εκδόθηκε από την πρωτοβουλία μετόχων τονίζεται ότι «δεν είναι προσκεκλημένοι πρώην στελέχη της Τράπεζας και μέλη των διοικητικών συμβουλίων».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey