Κόντρα για τις άγονες

15/06/2012 - 15:11

Μόλις τον προηγούμενο μήνα κατατέθηκαν τα τιμολόγια από τη ΝΕΛ για την πληρωμή των δρομολογίων των άγονων γραμμών που είχαν πραγματοποιήσει τα πλοία του ομίλου.

Μόλις τον προηγούμενο μήνα κατατέθηκαν τα τιμολόγια από τη ΝΕΛ για την πληρωμή των δρομολογίων των άγονων γραμμών που είχαν πραγματοποιήσει τα πλοία του ομίλου. Αυτό ισχυρίζονται πηγές της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Επιπλέον τονίζουν ότι η ΝΕΛ δε διαθέτει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και γι’ αυτό δεν μπορεί να πληρωθεί. Τα χρήματα υπάρχουν και η εταιρεία μπορεί να αναπληρωθεί ανά πάσα στιγμή.

Στα παραπάνω η εταιρεία απαντά ότι δεν είναι δυνατόν να της χρωστάει το Δημόσιο 8,5 εκατ. ευρώ και για να την πληρώσει, να της ζητάει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Παράλληλα, σημειώνει ότι οι κρατικές υπηρεσίες αρνούνται να εφαρμόσουν το νόμο που επιτρέπει την αποπληρωμή των ναυτιλιακών εταιρειών παρά τις υποχρεώσεις που έχουν στο Δημόσιο.

Η πλευρά της Γενικής Γραμματείας τονίζει πως για να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη ρύθμιση, απαιτείται να εκδοθεί εφαρμοστική εγκύκλιος, η οποία δεν έχει εκδοθεί ακόμη. Επιπλέον υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί η εταιρεία να προχωρήσει σε επίσχεση υπηρεσιών, σύμφωνα με σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτος που έχει εκδοθεί το 2009. Στην περίπτωση που σταματήσει να εξυπηρετεί τις άγονες γραμμές, τότε θα καταγγελθούν οι συμβάσεις.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey