Μέσω των Ολοκληρωμένων Αστικών για τη Μυτιλήνη

Νέος πολυχώρος στο Επιμελητήριο

09/06/2012 - 15:44

Από ένα ακόμη Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, το τρίτο κατά σειρά, το Επιμελητήριο Λέσβου λαμβάνει σημαντική χρηματοδότηση προκειμένου να βελτιώσει τις υποδομές του και να δημιουργήσει μέσα στο κέντρο της πόλης κατάλληλους χώρους για τη φιλοξενία εκδηλώσεων. Εν προκειμένω, μέσω του ΕΣΠΑ και του προγράμματος του Δήμου Λέσβου για τις ολοκληρωμένες αστικές παρεμβάσεις στην πόλη της Μυτιλήνης.

Από ένα ακόμη Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, το τρίτο κατά σειρά, το Επιμελητήριο Λέσβου λαμβάνει σημαντική χρηματοδότηση προκειμένου να βελτιώσει τις υποδομές του και να δημιουργήσει μέσα στο κέντρο της πόλης κατάλληλους χώρους για τη φιλοξενία εκδηλώσεων. Εν προκειμένω, μέσω του ΕΣΠΑ και του προγράμματος του Δήμου Λέσβου για τις ολοκληρωμένες αστικές παρεμβάσεις στην πόλη της Μυτιλήνης, το Επιμελητήριο θα χρηματοδοτηθεί με αρκετές χιλιάδες ευρώ για να διαμορφώσει το ισόγειο του κτηρίου που το στεγάζει, σε ένα σύγχρονο πολυχώρο για εκθέσεις, συνέδρια και σεμινάρια.

Όπως ανακοινώθηκε χθες απ’ το Δήμο Λέσβου, η υλοποίηση ενός ακόμη έργου ενταγμένου στα Ολοκληρωμένα Αστικά δρομολογείται, με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του Επιμελητηρίου και την υποβολή του για χρηματοδότηση στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προς ένταξη. Το έργο με τίτλο «Δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συνεδριακού και εκθεσιακού χώρου στο Επιμελητήριο Λέσβου» είναι συνολικού προϋπολογισμού 174.135,76 ευρώ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, Γιάννη Τσακίρη, όπως και για τα περισσότερα έργα που αφορούν στις Ολοκληρωμένες Αστικές Παρεμβάσεις, υπήρχε η προετοιμασία απ’ την προηγούμενη δημοτική αρχή Μυτιλήνης. Με το συγκεκριμένο έργο του Επιμελητηρίου, επιδιώκεται να ολοκληρωθεί η συνεδριακή και εκθεσιακή υποδομή του φορέα, με τη δημιουργία μιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, η οποία θα μπορεί να μετατρέπεται σε σύγχρονη συνεδριακή αίθουσα, χωρητικότητας έως 70 ατόμων, σε αίθουσες εργαστηρίων και σεμιναρίων, καθώς και σε σύγχρονο εκθεσιακό χώρο.

Και κέντρο πληροφόρησης
Όπως μας εξήγησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Θράσος Καλογρίδης, το ισόγειο, μαζί με το χώρο στον οποίο στεγαζόταν το ΚΕΤΑ, καταλαμβάνει έκταση περίπου 400 τετραγωνικών μέτρων.

Όλος αυτός ο χώρος θα ενωθεί με το υπόλοιπο κτήριο με εσωτερική πόρτα, ενώ θα έχει τη δυνατότητα, με κινητούς τοίχους και διαζώματα, να διαμορφώνεται, ανάλογα με την επιδιωκόμενη κατά περίπτωση χρήση.

Στον ίδιο πολυχώρο, όπου θα δημιουργηθούν και WC για ΑμεΑ, θα υπάρχει και κέντρο πληροφόρησης για το κοινό.

Με την αναμόρφωση-μεταμόρφωση του ισογείου σε πολυχώρο, αλλά και με την προμήθεια του ανάλογου σύγχρονου εξοπλισμού, το Επιμελητήριο προσδοκά να αποκτήσουν στέγη μια σειρά από δραστηριότητες, όχι μόνο δικές του, αλλά και άλλων τοπικών φορέων που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey