Παράσταση διαμαρτυρίας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λέσβου στο ΣΔΟΕ, για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στα δημοτικά σχολεία

Απαραίτητες οι «αποδείξεις δωρεάς»

09/06/2012 - 15:16

Ειδοποιήσεις προς τα μέλη του φροντίζει να κάνει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λέσβου, μετά την έναρξη των δειγματοληπτικών ελέγχων από το ΣΔΟΕ στα δημοτικά σχολεία της Μυτιλήνης. Το προεδρείο του Συλλόγου βρέθηκε στο ΣΔΟΕ προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το θέμα και τώρα φροντίζει ώστε οι γιατροί μέλη του να κόβουν αποδείξεις δωρεάς.

Ειδοποιήσεις προς τα μέλη του φροντίζει να κάνει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λέσβου, μετά την έναρξη των δειγματοληπτικών ελέγχων από το ΣΔΟΕ στα δημοτικά σχολεία της Μυτιλήνης. Το προεδρείο του Συλλόγου βρέθηκε στο ΣΔΟΕ προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το θέμα και τώρα φροντίζει ώστε οι γιατροί μέλη του να κόβουν αποδείξεις δωρεάς, που θα διευκρινίζουν πως αφορούν νέους μαθητές, ώστε να μην έχουν πρόβλημα με την Εφορία.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξήγησε χτες στο «Ε» ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου, Γιώργος Κάσδαγλης, η πρακτική των επαγγελματιών οδοντογιατρών ήταν να εξετάζουν δωρεάν τους μαθητές που επρόκειτο να εισαχθούν στην Α΄ τάξη των δημοτικών σχολείων, καθώς και όσους επρόκειτο να εισαχθούν στο νηπιαγωγείο. Βάσει νομοθεσίας, οριζόταν πως σε κάθε αντίστοιχη επίσκεψη, θα έπρεπε να κόβουν μια «απόδειξη δωρεάς».

Αυτό προσπάθησε να εξηγήσει το προεδρείο του Συλλόγου και στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε στο ΣΔΟΕ, τονίζοντας πως τα μέλη του εφαρμόζουν το νόμο.

«Το εάν κάποιος συνάδελφος παραστράτησε δεν μπορώ να το ξέρω, ούτε και να πάρω θέση», λέει ο κ. Κάσδαγλης. «Ισχύει πάντως πως εδώ και πολλά χρόνια δεν εισπράττουμε αμοιβή για μια απλή εξέταση που κάνουμε, όπως συμβαίνει πλέον και στα κοινωνικά ιατρεία, όπου φυσικά δεν κόβονται και αποδείξεις. Εμείς από εδώ και πέρα θα φροντίσουμε να ενημερώσουμε τους οδοντιάτρους πως για να μην έχουν πρόβλημα με το ΣΔΟΕ, θα πρέπει να κόβουν αποδείξεις δωρεάς, που να διευκρινίζουν πως πρόκειται για “νέο μαθητή”. Έτσι, όταν θα γίνονται έλεγχοι στα σχολεία, θα είναι πιο εύκολη και άμεση η αντιστοίχιση παιδιού - γιατρού και ο δεύτερος δε θα κινδυνεύει να χρεωθεί κάποιο πρόστιμο.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey