Εξ αιτίας περιορισμένου ενδιαφέροντος τουριστών, κινδυνεύει να σταματήσει η σύνδεση με Λέσβο

«Στον αέρα» η σύνδεση με Κύπρο

08/06/2012 - 15:14

Συμμέτοχος στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, τα συνεργαζόμενα πρακτορεία της Λέσβου και της Κύπρου, για να μη σταματήσει η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Μυτιλήνης με τη Λάρνακα, είναι από χθες και ο Δήμος Λέσβου, ενώ ο δήμαρχος που δημοσιοποίησε και το ζήτημα, δηλώνει πως θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να διατηρηθεί η γραμμή.

Συμμέτοχος στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, τα συνεργαζόμενα πρακτορεία της Λέσβου και της Κύπρου, για να μη σταματήσει η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Μυτιλήνης με τη Λάρνακα, είναι από χθες και ο Δήμος Λέσβου, ενώ ο δήμαρχος που δημοσιοποίησε και το ζήτημα, δηλώνει πως θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να διατηρηθεί η γραμμή. Το πρόβλημα που άρχισε από πέρυσι, έγινε εντονότερο φέτος, αφού περιορίστηκε ο αριθμός των τουριστών προς τη Λέσβο, ενώ η εταιρεία που εξυπηρετεί το δρομολόγιο, η Air Cyprus, δε διαθέτει μικρά αεροσκάφη.

Χθες, ο Δημήτρης Βουνάτσος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στον αδελφοποιημένο Δήμο της Πάφου, όπως και στις παράλληλες δραστηριότητες που είχε κατά την παραμονή του στην Κύπρο, με στόχο μεταξύ άλλων και την τουριστική προώθηση της Λέσβου. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο δήμαρχος στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την αεροπορική σύνδεση των δύο περιοχών, δηλώνοντας ότι και απ’ την πλευρά του Δήμου θα κάνει ό,τι είναι εφικτό για να υποστηρίξει τη διατήρησή της, δεδομένου ότι έτσι συντηρείται μια γραμμή που ετησίως φέρνει πάνω από 1.000 τουρίστες στο νησί.

Μέσω Κω;
Η γραμμή Λάρνακα - Μυτιλήνη - Λάρνακα ξεκίνησε το 2010 με έξι πτήσεις Ιούλιο - Αύγουστο και μία τη Λαμπροβδομάδα, όπως ανέφερε η Ελένη Μαντζώρου απ’ το «Eressos Travel», που σε συνεργασία με το «Xenos Travel by Royal Holidays» της Κύπρου έχουν την ευθύνη της σύνδεσης.

Το αεροσκάφος τής Air Cyprus που εκτελούσε τα δρομολόγια, ήταν δυναμικότητας 163 θέσεων, αλλά όμως από πέρυσι το καλοκαίρι δε γέμιζαν όλες οι πτήσεις. Φέτος, λόγω του περιορισμένου ενδιαφέροντος που υπάρχει, αναζητήθηκε αεροσκάφος μικρότερο, περίπου 100 θέσεων, για το δρομολόγιο, το οποίο διαθέτει μόνο η Olympic Air, που αρνήθηκε όμως την πρόταση που της έγινε. Όπως μας είπε η κ. Μαντζώρου, προτάθηκε στην ελληνική αεροπορική εταιρεία, μία φορά τη βδομάδα, στο δρομολόγιο από Αθήνα - Μυτιλήνη να παρεμβάλλεται πτήση από Μυτιλήνη προς Λάρνακα με επιστροφή στο «Οδυσσέας Ελύτης». Το δρομολόγιο από Μυτιλήνη προς Αθήνα θα γινόταν στη συνέχεια με περίπου τέσσερις ώρες διαφορά. Με τον τρόπο αυτό θα εξυπηρετούνταν και η σύνδεση με την Κύπρο, αλλά η «Ολυμπιακή» δε δέχθηκε να ναυλώσει το σκάφος της για τη συγκεκριμένη πτήση. «Μόνη λύση είναι να γίνεται και πάλι το δρομολόγιο με την Air Cyprus, με τη διαφορά πως θα παρεμβάλλεται κάποιος άλλος προορισμός, πιθανόν η Κως», ανέφερε η κ. Μαντζώρου, λέγοντας ότι χθες επρόκειτο να διερευνηθεί και αυτή η δυνατότητα.

Σημειωτέον πως τη Λαμπροβδομάδα ήρθε ως επί το πλείστον με επισκέπτες για τη Μονή του Αγίου Ραφαήλ και όχι για τουρισμό όπως το καλοκαίρι, γεμάτο το αεροπλάνο απ’ την Κύπρο, και μάλιστα - όπως ανέφερε η κ. Μαντζώρου - οι επισκέπτες έφυγαν κατενθουσιασμένοι απ’ την παραμονή τους στη Λέσβο.

Προτάσεις στο Interreg
Σε ό,τι αφορά στην επίσκεψη του κ. Βουνάτσου στην Κύπρο, όπως είπε ο δήμαρχος, στο πρόγραμμά του εκτός των πολιτιστικών εκδηλώσεων υπήρξαν και επαφές με σημαίνοντα πρόσωπα της πολιτικής σκηνής της Κύπρου, στα οποία και απηύθυνε πρόταση να παραστούν στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Λέσβο το Νοέμβριο για τα 100 χρόνια απ’ την απελευθέρωση του νησιού.

Τέλος, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Cerameus» και σε τέσσερις ακόμη προτάσεις που έχουν υποβληθεί με τη συμμετοχή του Δήμου Λέσβου προς ένταξη στο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας «Interreg Ελλάδα - Κύπρος».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey