ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ: ΝΕΛ εναντίον Blue Star Ferries

Η «ναυμαχία»… άρχισε!

08/06/2012 - 13:48

Με χθεσινή εκτενή ανακοίνωσή της, η ΝΕΛ επιτίθεται στην Blue Star Ferries, μόλις 24 ώρες πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που θα εξετάσει το αίτημα για τη δρομολόγηση του «Blue Star Patmos» στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη.

Με χθεσινή εκτενή ανακοίνωσή της, η ΝΕΛ επιτίθεται στην Blue Star Ferries, μόλις 24 ώρες πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που θα εξετάσει το αίτημα για τη δρομολόγηση του «Blue Star Patmos» στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη. Από τη ΝΕΛ δίνεται η εντύπωση ότι είναι προαποφασισμένη η έγκριση της δρομολόγησης του πλοίου, γι’ αυτό και ανακοίνωση-καταγγελία κλείνει με τη ρήση «ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!».

Το «Ε», που πρώτο είχε αποκαλύψει το ενδιαφέρον τής Blue Star Ferries να έρθει στο βόρειο Αιγαίο, είχε επισημαίνει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια σύγχρονη οικονομική ναυμαχία. Η κίνηση της Blue Star είναι πολύ πιθανό να μην έχει ως άμεσο στόχο αυτή καθ’ αυτή τη γραμμή, αλλά τη ΝΕΛ. Όλοι οι ναυτιλιακοί παράγοντες αντιλαμβάνονται ότι η ΝΕΛ βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δυσμενή οικονομική κατάσταση. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό η δρομολόγηση του «Patmos» να έχει ως στόχο να πτωχεύσει η ΝΕΛ και να μοιραστούν οι άλλες εταιρείες τις γραμμές που εκμεταλλεύεται.

Η ανακοίνωση της ΝΕΛ, που μας ήρθε ενώ είχε κλείσει η ύλη της εφημερίδας, καταγγέλλει την Blue Star για καθυπόταξη και μονοπώληση των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, με μονοπωλιακές πρακτικές. Επίσης καταγγέλλει ότι είχε θέσει βέτο στη δρομολόγηση του «Aqua Hercules» της ΝΕΛ στα Δωδεκάνησα, στη συνεδρίαση του ΣΑΣ που έγινε στη Μυτιλήνη στις 10 Φεβρουαρίου. Σε άλλο σημείο τονίζεται πως όταν η ΝΕΛ ζήτησε την αντικατάσταση του οχηματαγωγού «Ιππότης» από το «Aqua Hercules», πάλι υπήρξε αντίδραση από την πλευρά τής Blue Star.

Παρ’ όλα αυτά, η Blue Star ζητάει δρομολόγηση από τις 5 Ιουλίου 2012 έως τις 5 Ιουλίου 2013 τού «Blue Star Patmos» στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη, παρά το ότι υπάρχει επαρκής κάλυψη της κίνησης επιβατών και οχημάτων από τα ήδη δρομολογημένα πλοία «Νήσος Χίος», «European Express» και «Θεόφιλος», τα οποία πραγματοποιούν 11 δρομολόγια την εβδομάδα. Πέραν αυτών, τρία δρομολόγια την εβδομάδα πραγματοποιεί και το «Πελαγίτης».

Με βάση όλα τα παραπάνω, η ΝΕΛ εντόνως διερωτάται «ποιες συγκοινωνιακές ανάγκες θα καλύψει η έγκριση της εκπρόθεσμης ετήσιας δρομολόγησης του “Blue Star Patmos” στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey