Τσουρέκι, κουραμπιέδες, κουλουράκια λαδιού και άλλα προϊόντα

Από τη Μυτιλήνη, στη Νότιο Κορέα

07/06/2012 - 15:31

Στη Νότιο Κορέα και συγκεκριμένα στην πόλη Daejeon ταξίδεψαν τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα που παράγει η επιχείρηση «Κίμωνας».

Στη Νότιο Κορέα και συγκεκριμένα στην πόλη Daejeon ταξίδεψαν τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα που παράγει η επιχείρηση «Κίμωνας». Συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκαν από την Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος για την παραγωγή εδεσμάτων. Χάρη σε αυτά και άλλα ελληνικά προϊόντα, η Ομοσπονδία πέτυχε το στόχο της, που ήταν η Ελλάδα να πάρει τη διοργάνωση του 37ου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ένωσης Ομοσπονδιών Αρχιμαγείρων, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Μάιο του 2016.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος υπογραμμίζει πως πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία, η οποία έρχεται την ώρα που η χώρα μας βρίσκεται σε μεγάλη οικονομική κρίση και γίνεται αντικείμενο αρνητικής προβολής.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, οι Έλληνες σεφ είχαν δημιουργήσει ένα περίπτερο στο οποίο παρουσίαζαν διάφορα εδέσματα, χαρακτηριστικά δείγματα της ελληνικής γαστρονομίας.

Πολλά ενδεικτικά προϊόντα της ελληνικής και μεσογειακής γαστρονομικής παράδοσης ήταν προσφορά επαγγελματιών της παραγωγής τροφίμων και εδεσμάτων, που ενθουσίασαν όσους τα δοκίμασαν. Το ελληνικό περίπτερο εξελίχθηκε ως το δημοφιλέστερο σημείο του 35ου Συνεδρίου στην Daejeon, αφού σε μόνιμη βάση είχε ξένους επισκέπτες, που ρωτούσαν και συζητούσαν όχι μόνο για την ελληνική κουζίνα, αλλά και για την κατάσταση στη χώρα μας.

Και ο «Κίμωνας»
Ανάμεσα στις ελληνικές επιχειρήσεις που υποστήριξαν την Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδας, ήταν το «Limnos shop by kimonos», που παράγει προϊόντα αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και catering. Τα προϊόντα της επιχείρησης που είχαν σταλεί στη Νότιο Κορέα, ήταν τσουρέκι, λαδοτύρι Μυτιλήνης, κουραμπιέδες, κουλουράκια λαδιού με ελαιόλαδο, μουστοκούλουρα, παξιμάδια κριθαρένια και παξιμάδια με αλεύρι σίτου ολικής αλέσεως.

Χθες το μεσημέρι, σε δήλωσή του στο «Ε», ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Γιώργος Σαξιώνης, τόνισε: «Τα Συνέδρια της Παγκόσμιας Ένωσης Ομοσπονδιών Αρχιμαγείρων είναι από τα μεγαλύτερα γαστρονομικά γεγονότα του πλανήτη. Χαιρόμαστε που βοηθήσαμε την Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδας να φέρει στη χώρα μας το 37ο Συνέδριο, στο οποίο από τώρα σας δηλώνουμε ότι θα είμαστε χορηγοί και θα συμμετάσχουμε με δικά μας προϊόντα.

Μέσα από τα προϊόντα μας, δόθηκε η δυνατότητα να προβληθούν τα νησιά του Νομού μας, για τις ιδιαίτερες γεύσεις και τη γαστρονομία τους.»

Το συνέδριο της WACS (Παγκόσμια Ένωση Ομοσπονδιών Αρχιμαγείρων) έχει θεσμικό, πολιτιστικό και οικονομικό ενδιαφέρον. Πραγματοποιείται σταθερά από το 1928, με εξαίρεση την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το έχουν φιλοξενήσει μέχρι σήμερα 22 πόλεις του κόσμου, διαρκεί πέντε ημέρες και σε αυτό συμμετέχουν περί τους 2.000 συνέδρους από τις πέντε ηπείρους. Σήμερα στη WACS συμμετέχουν 87 μέλη, επίσημες εθνικές ομοσπονδίες αρχιμαγείρων παγκοσμίως. Το Συνέδριο της WACS τού 2014 θα πραγματοποιηθεί στη Νορβηγία, ενώ η διοργάνωση του 2010 είχε γίνει στη Χιλή.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey