Δειγματοληπτικοί έλεγχοι από το ΣΔΟΕ, των ιατρικών βεβαιώσεων στα δημοτικά σχολεία της Μυτιλήνης

Το ΣΔΟΕ ψάχνει στα σχολεία…

07/06/2012 - 15:26

Εξορμήσεις έχει ξεκινήσει το ΣΔΟΕ στα δημοτικά σχολεία της Μυτιλήνης, κατόπιν εντολής της κεντρικής Διεύθυνσης προς όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις για δειγματοληπτικούς ελέγχους, ώστε να εξεταστούν τα ενδεχόμενα φοροδιαφυγής από γιατρούς που δεν έχουν εκδώσει αποδείξεις για αμοιβές που έλαβαν για την εξέταση των μαθητών.

Εξορμήσεις έχει ξεκινήσει το ΣΔΟΕ στα δημοτικά σχολεία της Μυτιλήνης, κατόπιν εντολής της κεντρικής Διεύθυνσης προς όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις για δειγματοληπτικούς ελέγχους, ώστε να εξεταστούν τα ενδεχόμενα φοροδιαφυγής από γιατρούς που δεν έχουν εκδώσει αποδείξεις για αμοιβές που έλαβαν για την εξέταση των μαθητών. Απ’ ό,τι φαίνεται, μάλιστα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα πιστοποιητικά εγγραφής των μαθητών δεν έχουν εκδοθεί νομίμως, παράβαση που για κάθε περίπτωση προβλέπει ποινή ύψους 600 ευρώ.

Οι έλεγχοι που διενεργεί το ΣΔΟΕ στα σχολεία της Μυτιλήνης δεν αφορούν στα δικαιολογητικά γιατρών που έχουν εκδοθεί για τους μαθητές που θα μπουν στην Α΄ τάξη του χρόνου, αλλά που εκδόθηκαν για τους μαθητές που τώρα τελειώνουν την Α΄ τάξη, οι γονείς των οποίων και έχουν υποβάλει τις βεβαιώσεις τους ήδη από πέρυσι.

«Για να συνετιστούν»
Σύμφωνα με τα όσα εξήγησε στο «Ε» ο υπεύθυνος του ΣΔΟΕ Μυτιλήνης, Δημήτρης Βαρδαξής, υπάρχουν και εδώ περιπτώσεις όπως αυτές που έχουν διαπιστωθεί σε άλλες περιοχές της χώρας. «Δεν μπορούμε να πούμε ακόμη με ακρίβεια, αφού προς το παρόν βρισκόμαστε σε συλλογή στοιχείων και δεν έχουμε ολοκληρώσει τον έλεγχο», δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά. «Για να έχουμε όμως πανελλαδικά περιπτώσεις φοροδιαφυγής, έτσι έχουμε κι εδώ. Θα υπάρξει πιο ξεκάθαρη εικόνα όταν ελέγξουμε και άλλες περιοχές, εκτός Μυτιλήνης, αλλά και στα γύρω νησιά.»

Ποιο είναι το πρόστιμο για τους ιδιώτες γιατρούς που δεν έχουν κόψει αποδείξεις για τις βεβαιώσεις που έδωσαν στους μαθητές; «Η ποινή ανέρχεται στα 600 ευρώ για κάθε απόδειξη που δεν έχει κοπεί», απαντά ο κ. Βαρδαξής.

«Ως “οροφή” των μη νόμιμων βεβαιώσεων έχει οριστεί ο αριθμός των 15, ενώ για κάθε επιπλέον απόδειξη που δεν έχει κοπεί, το πρόστιμο διπλασιάζεται.»

Πάντως, πέρυσι τουλάχιστον, δεν είχε γίνει παρόμοιος έλεγχος, ενώ οι αρμόδιοι δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν τις επισκέψεις στα σχολεία λόγω των επερχόμενων εκλογών. Οι γονείς δεν πρόκειται να έχουν κάποια κύρωση, παρ’ όλο που και οι ίδιοι θεωρούνται υπεύθυνοι για το ότι δε ζήτησαν απόδειξη από τον εκάστοτε γιατρό.

«Όσοι βγάζουν τώρα βεβαιώσεις, θα μας απασχολήσουν του χρόνου», προσθέτει ο υπεύθυνος του ΣΔΟΕ. «Έτσι θα είναι ενήμεροι οι γονείς και θα ζητήσουν αποδείξεις, κι ελπίζουμε να συνετιστούν όσοι δεν είναι συνεπείς.»

Μη ενήμεροι οι γιατροί
Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, Παναγιώτης Προβέτζας, δεν ήταν χτες ενήμερος για τους ελέγχους που γίνονται στα σχολεία.

«Θα κοιτάξω να ενημερωθώ και να ενημερώσω σχετικά και τους γιατρούς», ανέφερε ο ίδιος στο «Ε». «Δεν μπορώ να ξέρω αν υπήρξαν ιδιώτες γιατροί που δεν είχαν δώσει αποδείξεις, προς το παρόν πάντως οι μαθητές εξετάζονται από γιατρούς του Νοσοκομείου, που κάθε μέρα δέχονται και πέντε παιδάκια πλέον των καθορισμένων ραντεβού τους», κατέληξε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey