Ενίσχυση απ’ τα ΚΑΕ «Folli Follie Group», για να γίνουν άμεσα οι υποδομές χορήγησης βίζας στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Χείρα βοηθείας από… ιδιώτες

06/06/2012 - 14:29

Ούτε στη Μυτιλήνη, αλλά ούτε στη Ρόδο ξεκίνησε τη Δευτέρα η πιλοτική εφαρμογή της χορήγησης βίζας, αφού το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έκρινε σκόπιμο να προετοιμαστεί η όλη διαδικασία για μερικές ακόμη μέρες.

Ούτε στη Μυτιλήνη, αλλά ούτε στη Ρόδο ξεκίνησε τη Δευτέρα, όπως προγραμματιζόταν, η πιλοτική εφαρμογή της χορήγησης βίζας, αφού το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έκρινε σκόπιμο να προετοιμαστεί η όλη διαδικασία για μερικές ακόμη μέρες. Όμως στο λιμάνι της Μυτιλήνης φαίνεται πως αυτές τις μέρες της αναμονής θα δοθεί η δυνατότητα να γίνουν, τουλάχιστον να ξεκινήσουν, και τα αναγκαία έργα διαμόρφωσης της κατάλληλης αίθουσας αναμονής των ξένων επισκεπτών. Αρωγός στην προσπάθεια των τοπικών φορέων και δη του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου που κλήθηκε να καλύψει το κόστος των εργασιών, ήρθαν τα Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών (ΚΑΕ) «Folli Follie Group», που θα ενισχύσουν με χρηματική βοήθεια τα έργα. Η βοήθεια αυτή θα συμβάλει καθοριστικά στην επίσπευση των εργασιών, οι οποίες πλέον μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα.

Το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης, εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας της μαρίνας Μυτιλήνης, της κοινοπραξίας «Μαρίνα Μυτιλήνης Α.Ε.», που θυμίζουμε συγκροτείται από στελέχη του ελληνικού ομίλου ΚΑΕ «Folli Follie Group» και του τουρκικού ομίλου «Setur Servis Turistik A.Ş.», βρέθηκαν στη Μυτιλήνη, όπου και είχαν συνάντηση με στελέχη της αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους τοπικών φορέων. Κατά τη διάρκεια δείπνου που ακολούθησε, ο περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής αναφέρθηκε στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος χορήγησης βίζας που ξεκινά να εφαρμόζεται στο βόρειο Αιγαίο, καθώς και στα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη υποδομών για την αναμονή των επισκεπτών. Μεταξύ των στελεχών της «Μαρίνα Μυτιλήνης Α.Ε.» που μετείχαν στη συνάντηση, ήταν το μέλος του διοικητικού συμβουλίου και συμπατριώτης μας Ζάχος Μαντζαβίνος, όπως και ο Γιώργος Βελέντζας, γενικός διευθυντής του ομίλου επιχειρήσεων ΚΑΕ «Folli Follie».



Πιο γρήγορα…
Το Σάββατο υπήρξε και το σχετικό δημοσίευμα του «Ε», στο οποίο και τονιζόταν πως δεδομένης της κατάστασης στο χώρο άφιξης των Τούρκων επισκεπτών, δεν υπάρχει δυνατότητα σε πρώτη φάση να χορηγείται βίζα σε περισσότερους από 20 επισκέπτες καθημερινά. Μετά απ’ όλα αυτά, όπως μας είπε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, Κώστας Κορδώνης, επικοινώνησε μαζί του ο κ. Μαντζαβίνος και τον ενημέρωσε ότι θα υπάρξει ενίσχυση απ’ την πλευρά του ομίλου, καλύπτοντας μέρος του κόστους των εργασιών, με στόχο να ξεκινήσουν άμεσα και έτσι πολύ πιο γρήγορα να μπορούν να χορηγούνται βίζες σε όσους επισκέπτες το επιθυμούν.

Χθες το μεσημέρι, ο κ. Κορδώνης είχε συνάντηση με το μηχανικό, που ολοκλήρωσε τα σχέδια για τη διαμόρφωση της αίθουσας αναμονής στον εξωτερικό χώρο του Τελωνείου, έτσι ώστε να δρομολογηθεί άμεσα, με τη βοήθεια και του ομίλου των ΚΑΕ (που, θυμίζουμε, ενισχύουν ήδη κτηριακές διαμορφώσεις στην περιοχή του λιμανιού Μυτιλήνης), το έργο κατασκευής τους. Όπως είπε ο κ. Κορδώνης, με την οικονομική κατάσταση του Λιμενικού Ταμείου δε θα υπήρχε περίπτωση τα έργα να ολοκληρωθούν πριν τον Οκτώβριο, ενώ τώρα όλα θα γίνουν και θα τελειώσουν πολύ πιο γρήγορα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey