Στις 10 Ιουλίου η τελετή παράδοσης - παραλαβής απ’ τον ΕΟΤ στη «Μαρίνα Μυτιλήνης Α.Ε.»

Αναλαμβάνουν σ’ ένα μήνα

06/06/2012 - 14:24

Μέσα σε δύο μήνες απ’ την υπογραφή της σύμβασης για την εκμετάλλευση της μαρίνας Μυτιλήνης απ’ τον ανάδοχο που την εκμίσθωσε για τα επόμενα 40 χρόνια, θα αναλάβει η «Μαρίνα Μυτιλήνης Α.Ε.», κι αυτό γιατί θα πρέπει να κλείσουν εκκρεμότητες που είχαν αναληφθεί απ’ το Δημόσιο και το φορέα που έως τώρα τη διαχειρίζεται.

Μέσα σε δύο μήνες απ’ την υπογραφή της σύμβασης για την εκμετάλλευση της μαρίνας Μυτιλήνης απ’ τον ανάδοχο που την εκμίσθωσε για τα επόμενα 40 χρόνια, θα αναλάβει η «Μαρίνα Μυτιλήνης Α.Ε.», κι αυτό γιατί θα πρέπει να κλείσουν εκκρεμότητες που είχαν αναληφθεί απ’ το Δημόσιο και το φορέα που έως τώρα τη διαχειρίζεται. Ως πλέον πιθανή ημερομηνία για την αρχή της νέας εποχής, θεωρείται η 10η Ιουλίου, ενώ ήδη υπάρχουν σχόλια που μιλούν για καθυστέρηση η οποία λειτουργεί εις βάρος της τουριστικής κίνησης της Λέσβου.

Την προηγούμενη βδομάδα πέρασαν από συνέντευξη εργαζόμενοι που απασχολούνται στις υποδομές της μαρίνας Μυτιλήνης, κι όπως φαίνεται υπάρχει προοπτική αρκετοί να παραμείνουν στις θέσεις τους και απ’ τη διάδοχη εταιρεία. Την ίδια όμως ώρα που επίκειται η παράδοση της μαρίνας, το Δημόσιο εξακολουθεί να επιβαρύνεται με το λειτουργικό της κόστος, ενώ ήδη απ’ τις 3 Μαΐου έχει υπογραφεί σύμβαση με τον ιδιώτη ανάδοχο.

Στο ερώτημα αν οφείλεται στην ακυβερνησία η μη παράδοση του τουριστικού λιμένα στη «Μαρίνα Μυτιλήνης Α.Ε.» προς εκμετάλλευση, ο κ. Χρήστος Παυλίδης, διευθυντικό στέλεχος των ΚΑΕ «Folli Follie Group», που συμμετείχε στην οριστικοποίηση των όρων της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της αναδόχου κοινοπραξίας, υπενθύμισε πως η παράδοση - παραλαβή σύμφωνα με τη σύμβαση προβλέπεται να γίνει το αργότερο σε τρεις μήνες.

«Οπότε δε θεωρείται καθυστέρηση να αποδοθεί η μαρίνα στις 10 Ιουλίου, ημερομηνία που είναι η πιο πιθανή», ανέφερε ο κ. Παυλίδης, σημειώνοντας πως μέχρι τότε θα έχει λήξει και η σύμβαση που είχε ο «διαχειριστής» της μαρίνας, η ΕΤΑ Α.Ε., με την εταιρεία φύλαξης και με άλλους συνεργάτες, καθώς και προγραμματισμένες συμφωνίες της, όπως η διεξαγωγή του Ελληνοτουρκικού Φεστιβάλ στις χερσαίες εγκαταστάσεις.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey