Συντονίζονται οι μέτοχοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας, «σπρώχνοντας» και με δικαστικά μέσα την απόδοση ευθυνών για θαλασσοδάνεια και παρατυπίες

Ψάχνουν το… δρόμο του χρήματος

31/05/2012 - 15:05

Τα χνάρια στο δρόμο του χρήματος αναζητούν οι μέτοχοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου, που ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο να λάμψει η αλήθεια, να βρουν το δίκιο τους και το κυριότερο να αποδοθούν ευθύνες σε εκείνους που τους πρόδωσαν.

Τα χνάρια στο δρόμο του χρήματος αναζητούν οι μέτοχοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου, που ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο να λάμψει η αλήθεια, να βρουν το δίκιο τους και το κυριότερο να αποδοθούν ευθύνες σε εκείνους που τους πρόδωσαν. Και αυτή η προδοσία των 6.000 περίπου μετόχων της Συνεταιριστικής του Νομού Λέσβου είναι διπλή, γιατί δεν περιορίζεται στο οικονομικό σκέλος, αλλά πλήττει καίρια την πίστη που είχαν όσοι ανταποκρίθηκαν και αγόρασαν μετοχές, πως μπορούν με τις οικονομίες τους να στηρίξουν την τοπική ανάπτυξη.

Χθες το μεσημέρι, σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο ξενοδοχείο «Λέσβιον» ο γεωπόνος Βασίλης Γάλλος και ο έμπορος οπτικών Χρήστος Πουλέλλης, αναφέρθηκαν στην προσπάθεια-πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει από περίπου 60 μετόχους να αντιδράσουν στην προοπτική να χάσουν ό,τι έχουν επενδύσει. Παράλληλα όμως θα παλέψουν, και μάλιστα όσο πιο οργανωμένα μπορούν, προκειμένου να πληρώσουν αυτοί που φταίνε. Αυτοί που εσκεμμένα ή μη, με παρατυπίες, παραλείψεις, θαλασσοδάνεια, άγνοια, αδιαφορία, με οποιονδήποτε τρόπο, συνέβαλαν στη γνωστή κατάληξη του εγχειρήματος.

«Σπρώξιμο» της Δικαιοσύνης
Όπως έχει γράψει προσφάτως το «Ε» φιλοξενώντας δηλώσεις του κ. Γάλλου, το μεγάλο διακύβευμα για τους μετόχους είναι να κινηθούν άμεσα και οι νομικές διαδικασίες εναντίον των υπαιτίων, κάτι που θα γίνει και με την υποβολή μηνύσεων. Όπως μάλιστα είπαν οι δύο μέτοχοι, αυτό που με συντονισμένο τρόπο θα επιδιώξουν, είναι να «σπρώξουν» δικαστικά τις σχετικές υποθέσεις, αναζητώντας την κατάλληλη νομική υποστήριξη, είτε εδώ στη Λέσβο είτε στην Αθήνα, προκειμένου να αποδοθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι ευθύνες, όπου αναλογούν.

Με τις παρατηρήσεις που κατέθεσαν στη συνέντευξη Τύπου οι κ.κ. Πουλέλλης και Γάλλος, φάνηκε κατ’ αρχάς πόσος κόσμος, που πίστεψε στη δημιουργία της Συνεταιριστικής, παραμένει εγκλωβισμένος περιμένοντας, και μάλιστα σε περίοδο κρίσης, να μάθει τι θα απογίνουν οι μετοχές.

Υπήρξαν περιπτώσεις όπως τις περιέγραψαν οι δύο ομιλητές, ιδιαίτερα τραγικές, όπως αυτή άνεργης που σπουδάζει δύο παιδιά και είχε επενδύσει σε μετοχές ό,τι της έμεινε απ’ την πώληση του σπιτιού της, θεωρώντας πως με αυτό τον τρόπο προβαίνει σε μία ασφαλή επένδυση.

Άλλη περίπτωση ήταν εκείνη συνταξιούχου, που μεριμνώντας για την εξασφάλιση των εγγονιών του, ξόδεψε τις οικονομίες του στην αγορά μετοχών.

Όλοι μαζί
Για να εντοπίσουν καλύτερα και αποτελεσματικότερα όλη τη διαδρομή του χρήματος, αυτού που έφυγε απ’ τις δικές τους τσέπες και σπαταλήθηκε σε θαλασσοδάνεια χωρίς εγγυήσεις, χωρίς κανένα εχέγγυο, για να βρουν πώς διασπαθίστηκαν τόσα εκατομμύρια, αλλά και το ποιος φταίει, οι μέτοχοι κρίνουν πως πρέπει να συγκροτηθούν και οργανωμένα να ενεργήσουν.

Για αυτό και απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στην προσπάθεια που ξεκινούν, ώστε όλοι όσοι θέλουν να εισφέρουν με ιδέες, προτάσεις, με τη συμμετοχή τους και μόνο στις διεκδικήσεις, να πάρουν μέρος στην πρώτη μαζική συγκέντρωση των μετόχων της Συνεταιριστικής, που θα γίνει στις 11 Ιουνίου το απόγευμα στη Μυτιλήνη, ή στο Δημοτικό Θέατρο ή σε άλλο χώρο που θα επιλεγεί ανάλογα με τη συμμετοχή.

Αυτή η συγκέντρωση θα είναι η γενική συνέλευση που, όπως είπαν, δε συγκάλεσε το διοικητικό συμβούλιο, και θα αποτελέσει την αρχή της συντονισμένης διεκδίκησης των μετόχων.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και σχετικές ανακοινώσεις, ενώ όλοι όσοι απ’ τους μετόχους θέλουν να ενημερωθούν για το σχεδιασμό των από εδώ και πέρα ενεργειών, μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Γάλλο στο τηλέφωνο 22510 42960 και με τον κ. Πουλέλλη στο 6932-213029.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey