Μηνύσεις από μέλη της Συνεταιριστικής Τράπεζας κατά παντός υπευθύνου για το κλείσιμό της

Διεκδικούν τα λεφτά τους

24/05/2012 - 14:32

Συγκροτείται ομάδα μελών της Συνεταιριστικής Τράπεζας που θα διεκδικήσουν από κοινού να πάρουν τα κεφάλαια που είχαν βάλει στην Τράπεζα και σπαταλήθηκαν στα θαλασσοδάνεια και την κακοδιαχείριση. Την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση της ομάδας έχει ο γεωπόνος Βασίλης Γάλλος, ένας μεταξύ των μελών της Συνεταιριστικής που έχασαν τα κεφάλαιά τους.

Συγκροτείται ομάδα μελών της Συνεταιριστικής Τράπεζας που θα διεκδικήσουν από κοινού να πάρουν τα κεφάλαια που είχαν βάλει στην Τράπεζα και σπαταλήθηκαν στα θαλασσοδάνεια και την κακοδιαχείριση. Την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση της ομάδας έχει ο γεωπόνος Βασίλης Γάλλος, ένας μεταξύ των μελών της Συνεταιριστικής που έχασαν τα κεφάλαιά τους.

Ο κ. Γάλλος θεωρεί ότι τα μέλη της Τράπεζας πρέπει από κοινού να απευθυνθούν σε εξειδικευμένους νομικούς συμβούλους, που μπορούν να χειριστούν την υπόθεση.

Πιστεύει πως θα πρέπει να στραφούν κατά των διοικητικών συμβουλίων της Τράπεζας, κατά της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά των στελεχών της Τράπεζας και παντός άλλου υπευθύνου.

Από εκεί και πέρα, η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει ποιοι είναι αυτοί που ευθύνονται για το κλείσιμο της Τράπεζας και ποιοι όχι. Από αυτούς που θα υποδειχθούν ως υπεύθυνοι, θα διεκδικηθούν αποζημιώσεις για την απώλεια κεφαλαίου. Δηλαδή, αν προκύψουν ευθύνες μελών των Δ.Σ. της Τράπεζας και στελεχών της Τράπεζας, τα προσφεύγοντα μέλη θα προσπαθήσουν να δεσμεύσουν τις προσωπικές τους περιουσίες.

«Κοινή διεκδίκηση»
«Η κοινή διεκδίκηση των αποζημιώσεων θα μειώσει το κόστος», μας λέει ο κ. Γάλλος και προσθέτει: «Υπάρχουν πολλά ζητήματα που θα πρέπει να διερευνηθούν και για τα οποία έχουμε δικαίωμα να μάθουμε την αλήθεια. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την υπόθεση να τη διαχειριστούν οι κρατικές υπηρεσίες μόνες τους. Άλλωστε, εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι δεν έκαναν το καλύτερο δυνατό για να προστατέψουν τα μέλη της Τράπεζας. Κι εννοώ ότι θα πρέπει να εξετάσουμε ποιες είναι οι ευθύνες ακόμη και της Τράπεζας της Ελλάδος, που είναι ο οργανισμός που εποπτεύει τις συνεταιριστικές τράπεζες. Φυσικά θα πρέπει να εξεταστεί και κατά πόσο ήταν νόμιμη η απόφαση για κλείσιμο της Τράπεζας. Ίσως αν είχε επιδιωχθεί μια άλλη λύση, σήμερα να μην είχαμε χάσει τα κεφάλαιά μας. Ή να είχαμε διασώσει ένα μέρος αυτών.»
 
«Κάποιοι φταίνε…»
Ρωτήσαμε τον κ. Γάλλο γιατί πιστεύει ότι πρέπει να στραφούν τα μέλη της Τράπεζας κατά των Δ.Σ.. Εκείνος μας απάντησε: «Εμείς, τα απλά μέλη, δε γνωρίζουμε ποιος ευθύνεται για την κατασπατάληση του κεφαλαίου της Συνεταιριστικής και ποιος όχι. Αλλά δεν μπορεί να μας λένε ότι δε φταίει κανείς. Είναι βέβαιο πως κάποιοι φταίνε. Κι οι πρώτοι υπεύθυνοι πρέπει να αναζητηθούν στα Δ.Σ. της Τράπεζας και στο στελεχικό της δυναμικό. Αυτοί διαχειρίζονταν τα κεφάλαια και τις καταθέσεις, αυτοί λάμβαναν τις αποφάσεις, αυτοί έδιναν δάνεια και πιστώσεις, πέρα και έξω από κάθε εύλογη τραπεζική λογική. Όπως επίσης, να διακριβωθεί αν υπήρχε δόλος, αν κάποιοι πλούτισαν από αυτήν τη διαδικασία. Εμείς, τα απλά μέλη της Τράπεζας, αυτό που κάναμε ήταν να εμπιστευτούμε μια προσπάθεια. Πιστέψαμε ότι βοηθάμε τον τόπο μας. Πιστέψαμε ότι δε θα χάσουμε τα χρήματά μας και πως σε μια ώρα ανάγκης θα υπάρχει μια τράπεζα να μας χρηματοδοτήσει.»

Ο νομικός σύμβουλος, κατά την άποψη του κ. Γάλλου, θα πρέπει να παρακολουθεί τη διαδικασία της εκκαθάρισης ώστε να αντλεί στοιχεία για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των πελατών του. Τέλος, καλεί όλα τα απλά μέλη της Τράπεζας να επικοινωνήσουν μεταξύ τους για να διεκδικήσουν από κοινού την αποζημίωσή τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey