Ημερίδες για την ασφάλεια των τροφίμων

12/05/2012 - 14:01

Η ασφαλής διαχείριση των τροφίμων σε εστιατόρια, ταβέρνες και γενικώς σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης ήταν το αντικείμενο των ημερίδων που διοργάνωσαν ο ΕΦΕΤ Βορείου Αιγαίου και το Επιμελητήριο Λέσβου.

Η ασφαλής διαχείριση των τροφίμων σε εστιατόρια, ταβέρνες και γενικώς σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης ήταν το αντικείμενο των ημερίδων που διοργάνωσαν ο ΕΦΕΤ Βορείου Αιγαίου και το Επιμελητήριο Λέσβου.

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη τη Δευτέρα και η δεύτερη προχθές στην Καλλονή. Ομιλητές, ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου τού ΕΦΕΤ, Δημήτρης Μπούμπουλης, και ο τεχνολόγος τροφίμων της ίδιας υπηρεσίας Στέλιος Σπανιόλας.

Ο κ. Μπούμπουλης παρουσίασε στους επιχειρηματίες τις νομικές απαιτήσεις σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων για τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, καθώς και τις ορθές πρακτικές σχεδιασμού υποδομών και επιλογής εξοπλισμού τους. Ο κ. Σπανιόλας αναφέρθηκε στα συχνότερα προβλήματα που απαντώνται σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων και στις εσφαλμένες πρακτικές που ακολουθούνται από τους επιχειρηματίες στο χώρο της μαζικής εστίασης, δίνοντας πρακτικές οδηγίες συμμόρφωσής τους με τη νομοθεσία.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Θράσος Καλογρίδης, επεσήμανε την υποχρέωση όλων μας να αποδείξουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι επαγγελματίες, ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις βασικές αρχές που θα πρέπει να τηρηθούν, όπως οι λογικές τιμές, η ύπαρξη τιμοκαταλόγων (υποχρεωτικά και σε κάποιες ξένες γλώσσες, κυρίως τουρκικά) με την αναγραφή των τελικών τιμών, η καθαριότητα (τόσο στους χώρους παρασκευής, όσο και στις τουαλέτες), η προώθηση των τοπικών μας προϊόντων, αλλά και η προβολή της μοναδικής τοπικής μας κουζίνας.

Ακολούθησε συζήτηση ανάμεσα στους εκπροσώπους τού ΕΦΕΤ και τους παρευρισκομένους, ενώ κατά τη διάρκεια των ημερίδων λειτούργησε εκθεσιακός χώρος με τοπικά προϊόντα.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Β. Αιγαίου της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, Ηλίας Πολυχνιάτης, και ο πρόεδρος των Εστιατόρων Μήθυμνας, Νίκος Μόλβαλης. Χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες απηύθυνε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Τμήματος του Επιμελητηρίου, Παναγιώτης Τσουπής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey