Σε Περιφέρεια και Επιμελητήριο

Δύο συσκέψεις για τις εξαγωγές

20/04/2012 - 14:12

Οι δυνατότητες διεύρυνσης των εξαγωγών των τοπικών προϊόντων ήταν το αντικείμενο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λέσβου την Τετάρτη το απόγευμα.

Οι δυνατότητες διεύρυνσης των εξαγωγών των τοπικών προϊόντων ήταν το αντικείμενο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λέσβου την Τετάρτη το απόγευμα.

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΕ, Άλκης Καλαμπόκης, και ο γενικός διευθυντής Επιχειρησιακών Δράσεων του Οργανισμού, Ιδομενέας Αγγελάκης.
Στην εκδήλωση συμμετείχε μεγάλος αριθμός εκπροσώπων τοπικών επιχειρήσεων από τους παραγωγικούς κλάδους του νησιού (ελαιόλαδο, ούζο, κρασί, τυροκομικά, κεραμικά, ιχθυηρά κ.λπ.).

Ο ρόλος τού ΟΠΕ, όπως τόνισε ο κ. Καλαμπόκης, είναι να υποστηρίξει τις νέες αλλά και τις ήδη υπάρχουσες εξαγωγικές επιχειρήσεις, για να αναπτυχθούν και να βρουν μια εξωστρεφή ταυτότητα. Όπως μάλιστα ανέφερε, παρά τα αρνητικά που υπάρχουν στη χώρα μας, οι εξαγωγές καταγράφουν για τρίτη χρονιά πλέον θετικό πρόσημο, ξεπερνώντας τα 22 δισ. ευρώ, που θεωρείται ρεκόρ όλων των εποχών για τις ελληνικές εξαγωγές. Θεωρώντας, λοιπόν, πως είναι μια από τις δυναμικές διεξόδους από την κρίση το κομμάτι των εξαγωγών, κατέληξε πως πρέπει όλοι να εργαστούμε συντονισμένα και στοχευμένα πάνω σε αυτό.

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας με θέμα την προβολή και την προώθηση των τοπικών προϊόντων στο εξωτερικό και τη συνεργασία με τον ΟΠΕ για την κατάρτιση ανάλογου προγράμματος. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης, Νάσος Γιακαλής, τα προαναφερθέντα στελέχη τού ΟΠΕ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Θράσος Καλογρίδης, και τα στελέχη της Περιφέρειας Παναγιώτης Πίτσιος, Γιώργος Πλακωτάρης και Γιώργος Κουλαγίνης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey