«Απαράδεκτες συνθήκες εξυπηρέτησης»

01/07/2012 - 05:56
Ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, ζητώντας και την παρέμβαση του εισαγγελέα Μυτιλήνης, με επιστολή που στέλνει και στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης κάνει λόγο για «απαράδεκτες συνθήκες ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης της Λήμνου λόγω της μη τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων της ΝΕΛ».
Ένα νέο περιστατικό τρίωρης καθυστέρησης του πλοίου «Ταξιάρχης» καταγγέλθηκε από τη δημοτική αρχή Λήμνου στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρη Παμπούκη, και το γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρη Χαλκιώτη. Ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, ζητώντας και την παρέμβαση του εισαγγελέα Μυτιλήνης, με επιστολή που στέλνει και στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης κάνει λόγο για «απαράδεκτες συνθήκες ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης της Λήμνου λόγω της μη τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων της ΝΕΛ», όπως αυτές περιγράφονται στα έγγραφα που στάλθηκαν στο Υπουργείο από τον προηγούμενο Απρίλιο.

Όπως καταγγέλλει η δημοτική αρχή, οι συνθήκες επιδεινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες και αυτό «λόγω των καθυστερήσεων που σημειώνουν, και οφείλονται σε αιτίες που δεν αφορούν στις διαδικασίες εκτέλεσης του μεταφορικού έργου της επιδοτούμενης “άγονης” γραμμής που εξυπηρετεί το νησί μας».
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Λήμνου αναφέρεται σε περιστατικό που έγινε την προηγούμενη Κυριακή 24 Ιουλίου με το πλοίο «Ταξιάρχης», που παρέμεινε επί τρίωρο στο λιμάνι της Μυτιλήνης «αναμένοντας πλοίο τής ΝΕΛ από την Τουρκία με φορτηγά, τα οποία είχαν προορισμό την Ευρώπη μέσω Βορείου Ελλάδος».
Μετά από καταγγελίες των επιβατών για την ταλαιπωρία που υπέστησαν αναμένοντας στο λιμάνι της Μύρινας το πλοίο «Ταξιάρχης», η δημοτική αρχή ερεύνησε το θέμα, ενώ ο κ. Χατζηδιαμαντής τονίζει: «Το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις στις ερωτήσεις μας για τους λόγους καθυστέρησης του πλοίου, και σε κάθε περίπτωση δεν αναφέρθηκε στην προαναφερόμενη πραγματική αιτία. Τα ανωτέρω είχαν ως αποτέλεσμα, εκτός της αυτονόητης ταλαιπωρίας των επιβατών που ανέμεναν το πλοίο στο λιμάνι της Μύρινας, και τη μη εξυπηρέτηση αριθμού φορτηγών τροφοδοσίας τα οποία έμειναν έξω από το πλοίο για το συγκεκριμένο δρομολόγιο.»

«Βλάβη στα συμφέροντα»

Το συγκεκριμένο περιστατικό μαζί με όλα τα άλλα που αφορούν στην εικόνα που διαμορφώνεται στην καρδιά της τουριστικής περιόδου σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, καταδεικνύει η δημοτική αρχή Λήμνου, υποστηρίζοντας ότι οι ενέργειες αυτές «προκαλούν σοβαρή βλάβη στα συμφέροντα του νησιού και των κατοίκων, σε εποχή μάλιστα αιχμής της τουριστικής κίνησης» και απαιτώντας «να διερευνηθεί το περιστατικό σε βάθος και να αποδοθούν ευθύνες όπου και αν αυτές ανακύπτουν ή εντοπίζονται».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή αναμένει την υλοποίηση της δέσμευσης από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ότι θα υποχρεώσει τη NEΛ να επαναφέρει τα πλοία «Ταξιάρχης» και «Θεόφιλος» στις γραμμές Λαύριο - Άγιος Ευστράτιος - Λήμνο - Καβάλα και γραμμή βορείου Αιγαίου, αντίστοιχα. Επίσης, υπήρξε η δέσμευση για επιπλέον ελεύθερα δρομολόγια προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αυξημένη κίνηση της καλοκαιρινής περιόδου.
Οι διαμαρτυρίες των φορέων και των επισκεπτών του νησιού εδράζονται κυρίως στο θέμα της μεταφοράς των αυτοκινήτων και των φορτηγών, καθώς το πλοίο «Aqua Maria» έχει μικρή μεταφορική ικανότητα και μέχρι τα τέλη Αυγούστου είναι αυξημένη η κίνηση, τόσο από Λαύριο και Καβάλα για Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο, όσο και από τα νησιά προς την ηπειρωτική Ελλάδα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey