Μεγάλες ουρές στη ΔΟΥ Μυτιλήνης

01/07/2012 - 05:56
Απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε χθες το πρωί όσους πήγαν στη ΔΟΥ Μυτιλήνης. Οι ουρές ήταν ατελείωτες και οι συναλλασσόμενοι με την Υπηρεσία ήταν υποχρεωμένοι να περιμένουν επί πολλή ώρα για να εξυπηρετηθούν.
Από σήμερα στη Μυτιλήνη η ΔΟΥ Πλωμαρίου

Απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε χθες το πρωί όσους πήγαν στη ΔΟΥ Μυτιλήνης. Οι ουρές ήταν ατελείωτες και οι συναλλασσόμενοι με την Υπηρεσία ήταν υποχρεωμένοι να περιμένουν επί πολλή ώρα για να εξυπηρετηθούν. Οι περισσότεροι από αυτούς απευθύνονταν στην Υπηρεσία για να πληρώσουν εισφορές, δόσεις ρυθμίσεων που είχαν κάνει στο παρελθόν και άλλες υποχρεώσεις. Η βασική αιτία ήταν η μείωση του προσωπικού της Εφορίας κατά 50% κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Τεράστιο πρόβλημα επίσης είναι ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός του μηχανογραφικού συστήματος του Υπουργείου Οικονομικών. Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολλές εργασίες που θα μπορούσαν να γίνονται ηλεκτρονικώς, να απαιτούν τη φυσική παρουσία των φορολογουμένων στη ΔΟΥ.
Τελικά ο χρόνος αναμονής των πολιτών μειώθηκε όταν λίγο πριν το μεσημέρι λειτούργησαν εκτάκτως περισσότερα ταμεία.
Υπάλληλοι, πάντως, του Υπουργείου Οικονομικών, που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, μας έλεγαν χθες το απόγευμα πως η κατάσταση στη ΔΟΥ Μυτιλήνης δεν πρόκειται να βελτιωθεί, καθώς οι αριθμός των υπαλλήλων της Υπηρεσίας συνεχώς μειώνεται.
Επιπλέον θεωρούν ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει τις επόμενες ημέρες, καθώς συγχωνεύεται η ΔΟΥ Πλωμαρίου με την αυτήν της Μήθυμνας.

Τέλος η ΔΟΥ Πλωμαρίου
Σήμερα 1η Νοεμβρίου οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Πλωμαρίου θα παρουσιαστούν στη ΔΟΥ Μυτιλήνης, εκτός από τον προϊστάμενό της, Θεολόγο Πατερέλλη, ο οποίος συνταξιοδοτείται μετά από 33 χρόνια υπηρεσίας.
Λόγω της κατάληψης που συνεχίζεται στα γραφεία τής ΔΟΥ Πλωμαρίου, δεν έχουν μετακινηθεί οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το αρχείο της. Έτσι οι υπάλληλοι εκεί δε θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τους συναλλασσομένους. Το πρόβλημα αυτό θα ομαλοποιηθεί όταν θα λήξει η κατάληψη.
Σε πρώτη φάση, αυτό που επί της ουσίας θα γίνει, είναι η συστέγαση των δύο ΔΟΥ στο κτήριο της ΔΟΥ Μυτιλήνης. Στις αρχές του νέου έτους αναμένεται να προχωρήσει η λειτουργική συγχώνευση των δύο Υπηρεσιών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey