Αναβολή της δίκης Βασιλαδιώτη

01/07/2012 - 05:56
Λόγω της αποχής των Δικηγόρων αναβλήθηκε η δίκη Βασιλαδιώτη, παρά το ότι ο κατηγορούμενος πρώην επίτροπος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου παραιτήθηκε από το δικαίωμα του συνηγόρου υπεράσπισης και δήλωσε πως θα υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του.
Μάρτυρας κατηγορίας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Θράσος Καλογρίδης

Λόγω της αποχής των Δικηγόρων αναβλήθηκε η δίκη Βασιλαδιώτη, παρά το ότι ο κατηγορούμενος πρώην επίτροπος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου παραιτήθηκε από το δικαίωμα του συνηγόρου υπεράσπισης και δήλωσε πως θα υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του. Αντιθέτως, η πλευρά της πολιτικής αγωγής, δηλαδή ο δικηγόρος του μηνυτή Μιχάλη Κουφέλου, δήλωσε πως χρειάζεται την παρουσία του δικηγόρου υπεράσπισης, ο οποίος όμως συμμετείχε στην αποχή των Δικηγόρων και πρόκειται για τον κ. Στρατή Ηλιογραμμένο.

Ήταν 9:30 χθες το πρωί, όταν η πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης ρώτησε αν ήταν παρόντες οι αντίδικοι και οι μάρτυρες της υπόθεσης και ο κ. Βασιλαδιώτης παρουσιάσθηκε και δήλωσε ότι, παρ’ ότι τιμά και θεωρεί πολύ σημαντική τη συμβολή του κ. Ηλιογραμμένου, παραιτείται του συνηγόρου υπεράσπισης προκειμένου να διεξαχθεί η δίκη. Η δήλωση προκάλεσε αμηχανία στην πλευρά του μηνυτή, η οποία και δήλωσε ότι θα παραστεί στη δίκη ως πολιτική αγωγή, με αξίωση μάλιστα χρηματικής αποζημίωσης, οπότε και ζητά την αναβολή της δίκης λόγω της αποχής των Δικηγόρων.
Ας σημειωθεί επίσης ότι στην εκφώνηση των μαρτύρων απουσίαζε και ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας Θράσος Καλογρίδης.
Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει τον ερχόμενο Νοέμβριο, ενώ μάρτυρες υπεράσπισης του κ. Βασιλαδιώτη είναι οι Αλέκος Μαθιέλλης, Άλκης Γιαννόπουλος (πρώην μέλη τού Δ.Σ. της Τράπεζας) και ο μέχρι πρότινος εσωτερικός ελεγκτής της Τράπεζας, Γιάννης Πατανός. Πιθανόν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης να παρουσιαστούν και άλλοι μάρτυρες υπεράσπισης, που δεν ανακοινώθηκαν στη χθεσινή διαδικασία.
Όπως αποκάλυψε χθες το «Ε», ο κ. Κουφέλος είχε καταθέσει μήνυση κατά του κ. Βασιλαδιώτη για συκοφαντική δυσφήμηση το περασμένο καλοκαίρι, θεωρώντας ότι τον προσβάλλουν ορισμένα σημεία της κατάθεσης του πρώην επιτρόπου της Συνεταιριστικής στον ανακριτή για την υπόθεση Μπεμπεδέλλη. Μία υπόθεση από την οποία η Τράπεζα έχει ζημιωθεί περίπου δυο εκατομμύρια ευρώ από την περίοδο 2004 - 2005, αλλά μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει καθίσει στο σκαμνί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey