Καμπάνια προσέλκυσης Τούρκων τουριστών

01/07/2012 - 05:56
Να σχεδιάσει και να υλοποιήσει πρόγραμμα προσέλκυσης τουριστών από την Τουρκία ζητά ο βουλευτής της Ν.Δ. Σπύρος Γαληνός, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.
Να σχεδιάσει και να υλοποιήσει πρόγραμμα προσέλκυσης τουριστών από την Τουρκία ζητά ο βουλευτής της Ν.Δ. Σπύρος Γαληνός, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.
Στην ερώτησή του, μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «η σημερινή οικονομική κρίση, η οποία κυριολεκτικά διαλύει τις αγορές των νησιών μας και αποσαρθρώνει τις τοπικές οικονομίες, ανάγει την αντιμετώπιση του προβλήματος σε ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Πρέπει να ληφθούν άμεσα θετικά μέτρα που να εξισορροπούν την οικονομική πίεση που ασκεί η τουρκική τουριστική πολιτική στα ελληνικά νησιά», σημειώνει ο βουλευτής.
Τα προσκόμματα που θέτει η Συνθήκη Σένγκεν, σημειώνει, στην εύκολη είσοδο του τουρίστα από την Τουρκία στη χώρας μας και στα οποία το υπουργείο έχει επικεντρωθεί, αντιπροσωπεύουν μέρος μόνο του προβλήματος, ενώ δε θεωρεί ότι αποτελούν μία πειστική ερμηνεία για το ότι τουρίστες από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επισκέπτονται τις τουρκικές ακτές δεν περνούν στα απέναντι ελληνικά νησιά.
Θεωρεί επίσης ο κ. Γαληνός αναγκαίο το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού να αναλάβει άμεσα συστηματική εκστρατεία προβολής των νησιών του Αιγαίου ως τουριστικών προορισμών στην Τουρκία. Μία τέτοια εκστρατεία θα εξισορροπήσει, ως ένα βαθμό, τη μονομερή μέχρι σήμερα κίνηση του τουριστικού συναλλάγματος ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και θα έχει ως αποτέλεσμα οι σχέσεις «καλής γειτονίας» ανάμεσα στις δύο χώρες να μη λειτουργούν μονομερώς εις βάρος της χώρας μας. Τέτοιας μορφής δαπάνες έχουν υψηλό βαθμό ανταποδοτικότητας και συνεισφέρουν στην οικονομική ανάπτυξη.
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey