Πάει για διάλυση το EUROPEAN EXPRESS της ΝΕΛ

24/01/2019 - 18:34

 

Για το τελευταίο του ταξίδι ετοιμάζεται το Ε/Γ-Ο/Γ «European Express» της πάλαι ποτέ κραταιάς Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ), καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες και μόλις βελτιωθεί κάπως ο καιρός, θα αφήσει το Πέραμα και θα οδηγηθεί στα διαλυτήρια του Αλιαγά της Τουρκίας, στα μικρασιατικά παράλια, κοντά στη Σμύρνη.

To πλοίο ήρθε στα νερά του Αιγαίου το χειμώνα του 2010, όταν πέρασε στη διαχείριση της ΝΕΛ, συνδέοντας τη Μυτιλήνη με τη Χίο και τον Πειραιά για αρκετό διάστημα.

Ναυπηγήθηκε το 1974 στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στα ναυπηγεία Nippon Kokan Shimizu Works Shizuoka. Έχει μήκος 159,52 μέτρα, πλάτος 21,24 μέτρα, βύθισμα 6,20 μέτρα, ενώ οι δύο κύριες μηχανές MAN V9V-52/53 ισχύος 13.235 kW του επέτρεπαν να κινείται με 22 κόμβους. Αρχικά πήρε το όνομα TAKACHIHO MARU και το 1999 μετονομάστηκε σε HO MARU. Πριν έρθει στο Αιγαίο, πραγματοποίησε επίσης ταξίδια ως MILLENNIUM EXPRESS.

 

Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα σκαρί που πρόλαβε, παρά το μικρό διάστημα που ταξίδεψε στις θάλασσές μας, να συνδέσει το όνομά του με τη ΝΕΛ και το νησί.

Για ένα πλοίο που ταλαιπωρείται εδώ και χρόνια παροπλισμένο, αυτή η εξέλιξη ίσως να μοιάζει και με λύτρωση...

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey