Προτάθηκε από τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Τενέδου και Ίμβρου με τη Μυτιλήνη

28/07/2017 - 17:00

Τη χρόνια εκκρεμότητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ελλάδας με την Ίμβρο και την Τένεδο έθεσε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ στον έπαρχο και τον δήμαρχο της Τενέδου, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής, προστάτιδας του νησιού. Το θέμα είχε θέσει στον υφυπουργό ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις, καθώς επίσης και από την πρόεδρο του Σωματείου των Τενεδίων που κατοικούν μόνιμα εκεί.

Τόσο στην ομιλία του μετά το εκκλησίασμα, όσο και στη φιλική συζήτηση που ακολούθησε με τον έπαρχο και τον δήμαρχο του νησιού, ο κ. Κουίκ τόνισε: «Χάρηκα ιδιαίτερα που και ο έπαρχος και ο δήμαρχος της Τενέδου συμφωνούν απόλυτα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ελλάδα και μάλιστα ο δήμαρχος κ. Χακάν Καν Γιλμάζ θεωρεί ότι το καλύτερο σημείο ένωσης με την Ελλάδα είναι η Μυτιλήνη. Ας μη ξεχνάμε ότι όλη την τουριστική περίοδο η Μυτιλήνη συνδέεται ακτοπλοϊκά με τον Πειραιά, τα Δωδεκάνησα, αλλά και την Καβάλα. Από τη στιγμή που θα ανοίξουν πύλες εισόδου σε Τένεδο και Ίμβρο, θα είναι εξαιρετικά παραγωγική και μια ακτοπλοϊκή γραμμή που θα συνδέει αυτά τα νησιά με τη Μυτιλήνη, τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη και την Αλεξανδρούπολη, επωφελούμενη όχι μόνο του τουρισμού από την Ελλάδα, αλλά και του μεγάλου τουριστικού ρεύματος από Βουλγαρία και Ρουμανία».

 

«Φέρνει τους δύο λαούς κοντά»

Ο κ. Κουίκ, συμπληρώνοντας, τόνισε: «Το ελληνικό ΥΠΕΞ έχει επανειλημμένα θέσει το θέμα της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής σύνδεσης τα προηγούμενα χρόνια, αλλά μέχρι στιγμής η τουρκική διοίκηση, ενώ δηλώνει ότι θέλει, βρίσκει δυσκολίες, οι οποίες ενδεχομένως να προκαλούνται από τοπικούς ανταγωνιστικούς φορείς της Τουρκίας, χωρίς να θέλω να μπω σε άλλες λεπτομέρειες. Με βάση τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τις συζητήσεις μας εδώ, θα κάνουμε όλους τους κατάλληλους χειρισμούς».

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών επεσήμανε με έμφαση ότι η Ελλάδα υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες από την Τουρκία, κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά και στην περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

«Είναι πολύ σημαντική αυτή η ροή του τουρισμού από την Τουρκία, η οποία δεν είναι μόνο οικονομικά επωφελής για τους ελληνικούς προορισμούς, αλλά φέρνει κοντά τους δύο λαούς και μάλιστα σε μια εποχή εντάσεων στην περιοχή. Νομίζω είναι επιβεβλημένο να συμβεί και το αντίστροφο», κατέληξε ο ΥΦΥΠΕΞ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey