Με 10.000 ευρώ σε 1.000 άνεργους νέους 18 έως 35 ετών

Επιδότηση καινοτόμου επιχείρησης

15/07/2014 - 16:29

Συνολικά 1.000 νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα ενισχυθούν με 10.000 ευρώ ο καθένας προκειμένου να ανοίξουν τη δική τους καινοτόμο επιχείρηση.

Συνολικά 1.000 νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα ενισχυθούν με 10.000 ευρώ ο καθένας προκειμένου να ανοίξουν τη δική τους καινοτόμο επιχείρηση.

Πρόκειται για τη συνέχεια του προγράμματος «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία», το οποίο είχε προσελκύσει χιλιάδες ανέργους.

Η δράση που αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στον Ιούλιο, θα κινηθεί πάνω στις κατευθυντήριες γραμμές του προηγούμενου αντίστοιχου προγράμματος. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι ηλικίας 18 έως 35 ετών, ενώ η διάρκεια της επιχορήγησης ανέρχεται σε 12 μήνες και το ποσό αγγίζει τις 10.000 ευρώ.

Την επιχορήγηση θα πάρουν ελεύθεροι επαγγελματίες που θα δημιουργήσουν «πράσινες» ή ψηφιακές δράσεις. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνεργοι από 18 έως 35 ετών, ενώ θα πρέπει να έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας σε Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

Επίσης, οι υποψήφιοι οφείλουν να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.), εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, ενώ η έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από την ημερομηνία δημοσίευσης του προγράμματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μετά.

Όπως και στην προηγούμενη ανάλογη δράση, υπάρχει κατάλογος με τις δραστηριότητες που θεωρούνται καινοτόμες, ενώ υπάρχει και μια σειρά από δραστηριότητες που δεν είναι επιλέξιμες προς χρηματοδότηση.

Μετά την προκήρυξη του προγράμματος από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εισέρχονται στην ιστοσελίδα www.oaed.gr/, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση ενδιαφέροντος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey