50.000 θέσεις με επιταγή εισόδου στην εργασία για νέους έως 29 ετών

«Ανοίγουν» τον Ιούλιο από τον ΟΑΕΔ

08/07/2014 - 16:35

Μέσα στον Ιούλιο, ο ΟΑΕΔ θα υλοποιήσει νέο πρόγραμμα ανοίγοντας παράθυρο απασχόλησης για 50.000 νέους ανέργους, ηλικίας έως 29 ετών.

Μέσα στον Ιούλιο, ο ΟΑΕΔ θα υλοποιήσει νέο πρόγραμμα ανοίγοντας παράθυρο απασχόλησης για 50.000 νέους ανέργους, ηλικίας έως 29 ετών. Η σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας έχει ήδη υπογραφεί και εντός των ημερών αναμένεται να οριστικοποιηθούν και οι προτάσεις από τους φορείς που θα «τρέξουν» τη δράση, η οποία αποσκοπεί στην είσοδο στην αγορά εργασίας των νεοεισερχόμενων ανέργων και οικονομικά μη ενεργών νέων, με την τοποθέτησή τους σε θέσεις πρακτικής άσκησης που θα προσφέρουν επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Από τις θέσεις, οι 12.000 αφορούν νέους ηλικίας από 18 έως 24 ετών και οι 38.000, νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών. Βασική προϋπόθεση για να πάρει μέρος κάποιος στο πρόγραμμα, είναι να είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα ανεργίας τού ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα αν λαμβάνει ή όχι επίδομα ανεργίας.

Στο πλαίσιο της δράσης, περιλαμβάνεται πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης σε οριζόντιες κυρίως δεξιότητες, πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, καθώς και υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των ωφελουμένων καθ’ όλη της διάρκεια της πρακτικής άσκησης.

Με επιταγή εισόδου
Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή, υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, οι οποίες περιλαμβάνουν:
- πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης σε οριζόντιες κυρίως δεξιότητες,
- πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και
- υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των ωφελουμένων καθ’ όλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.

Σκοπός της δράσης είναι η είσοδος στην αγορά εργασίας των νεοεισερχόμενων ανέργων και οικονομικά μη ενεργών νέων, με την τοποθέτησή τους σε θέσεις πρακτικής άσκησης που προσφέρουν επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.
Όπως έγινε και στα προηγούμενα ανάλογα προγράμματα, η υποβολή αίτησης στο πρόγραμμα γίνεται προσωπικά από τον κάθε ενδιαφερόμενο άνεργο κι είναι δυνατή μόνο κατά το διάστημα που έχει καθοριστεί με απόφαση του Υπουργείου. Η αίτηση υποβάλλεται μόνο μέσα από την ειδική ιστοσελίδα: www.voucher.gov.gr

Η σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ ωφελούμενου, επιχείρησης και παρόχου κατάρτισης δεν αποτελεί σύμβαση εργασίας, αλλά σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών κατάρτισης. Κατά συνέπεια, ο ωφελούμενος-άνεργος είναι καταρτιζόμενος και θα δικαιούται εκπαιδευτικό επίδομα.

Μετά από τη λήξη της πεντάμηνης πρακτικής άσκησης και εφόσον η επιχείρηση το επιθυμεί, μπορεί να προσλάβει τον καταρτιζόμενο ως εργαζόμενο πλέον, υπογράφοντας σχετική σύμβαση εργασίας.
Επίσημη πληροφόρηση για το πρόγραμμα παρέχεται από τις ιστοσελίδες του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας: www.epanad.gov.gr/, www.eye-ekt.gr/, www.voucher.gov.gr και την επίσημη τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης του Υπουργείου 800 11 44444.

Η πλατφόρμα στη σελίδα www.voucher.gov.gr αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες μέρες προκειμένου οι υποψήφιοι να κάνουν αιτήσεις για τις 50.000 θέσεις.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey