265 φορείς συνολικά θα υλοποιήσουν προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Και οι Δήμοι Λέσβου και Λήμνου

29/04/2014 - 17:53

Νέο πίνακα με συνολικά 265 φορείς οι οποίοι θα μπορούν να δέχονται άτομα για να παράσχουν κοινωφελή εργασία, συνέταξαν τα εμπλεκόμενα Υπουργεία Παιδείας, Υγείας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Δικαιοσύνης.

Νέο πίνακα με συνολικά 265 φορείς οι οποίοι θα μπορούν να δέχονται άτομα για να παράσχουν κοινωφελή εργασία, συνέταξαν τα εμπλεκόμενα Υπουργεία Παιδείας, Υγείας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Δικαιοσύνης.

Η σύνταξη του νέου πίνακα δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ κι αποτελεί το πρώτο στάδιο για την εκτέλεση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας που έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει η κυβέρνηση μέσα στη διετία 2014 - 2015.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα έχουν προϋπολογισμό περίπου 355 εκατ. ευρώ και μέσω αυτών, θα απασχοληθούν περίπου 90.000 άνεργοι.

Τα προγράμματα προβλέπουν απασχόληση για πέντε μήνες με βασικό μισθό και πλήρη ασφάλιση.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, ο πίνακας περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες του κράτους, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τα μη κερδοσκοπικά κοινωφελή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που έχουν τη δυνατότητα να δεχτούν άτομα για να παράσχουν κοινωφελή εργασία.

Στον πίνακα με τους 265 συνολικά φορείς περιλαμβάνονται και οι Δήμοι Λέσβου και Λήμνου, όπως και αποκεντρωμένες υπηρεσίες υπουργείων, όπως π.χ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύντομα η προκήρυξη
Το νέο πρόγραμμα για προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας ανέργων τού ΟΑΕΔ αναμένεται να προκηρυχθεί τις επόμενες ημέρες και οι αιτήσεις θα γίνονται, όπως και στις προηγούμενες περιόδους, ηλεκτρονικώς μέσω της ιστοσελίδας τού ΟΑΕΔ.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τον καθορισμό των φορέων όπου θα γίνουν οι προσλήψεις από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που θα υλοποιηθεί και πάλι το 2014, αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι αιτήσεις για περίπου 50.000 προσλήψεις σε δήμους, δημόσιους φορείς και οργανισμούς, ενώ το 2015 αναμένονται 40.000 ακόμη προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας.

Η προκήρυξη της κοινωφελούς εργασίας τού ΟΑΕΔ θα γίνει αμέσως μετά τη λήξη των συμβάσεων των πρώτων επιτυχόντων των 10.000 προσλήψεων, δηλαδή τις πρώτες ημέρες του Μαΐου.

Οι προσλήψεις ανέργων από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν για πέντε μήνες και με αμοιβή 490 ευρώ για άνω των 25 ετών και 425 ευρώ για τους ανέργους κάτω των 25 ετών. Τα κριτήρια αναμένεται να είναι τα ίδια με τις προκηρύξεις τού ΟΑΕΔ για το 2013, καθώς και το καθεστώς εργασίας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey