×

Προειδοποίηση

Joomla\CMS\Cache\Storage\FileStorage::_deleteFolder JFolder: :delete: Δεν ήταν δυνατόν να διαγραφεί ο φάκελος. Διαδρομή: [ROOT]/cache/com_jchoptimize/jchoptimizecache-b9/jchoptimizecache-8d

Μετά το Πάσχα η προκήρυξη απ’ την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Τέσσερις οκταμηνίτες στην Κτηνιατρική

24/03/2014 - 22:32

Για ακόμη μια χρονιά και στο πλαίσιο των προληπτικών δράσεων που υλοποιούνται για το μελιταίο πυρετό, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα προχωρήσει στην πρόσληψη τεσσάρων συμβασιούχων οι οποίοι θα απασχοληθούν στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Λέσβου.

Για ακόμη μια χρονιά και στο πλαίσιο των προληπτικών δράσεων που υλοποιούνται για το μελιταίο πυρετό, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα προχωρήσει στην πρόσληψη τεσσάρων συμβασιούχων οι οποίοι θα απασχοληθούν στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Λέσβου.

Όπως όλα δείχνουν, η προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων θα βγει αμέσως μετά το Πάσχα, όταν λήγουν και οι συμβάσεις των οκταμηνιτών που τώρα απασχολούνται στο ίδιο πρόγραμμα.

Το απ' τις αρχές Φεβρουαρίου κατατεθειμένο αίτημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου το ενέκρινε το ΑΣΕΠ, ανάβοντας το «πράσινο φως» για την κάλυψη τεσσάρων θέσεων στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου.

Πιο συγκεκριμένα, το ΑΣΕΠ ενέκρινε να καλυφθούν για οκτώ μήνες οι εξής θέσεις:
- Μία Π.Ε. Κτηνιάτρων
- Δύο Τ.Ε. Ζωικής Παραγωγής
- Μία Υ.Ε. Εργατών

Όπως είπε στο «Ε» ο διευθυντής της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Λέσβου, Μιχάλης Σαχσαμάνογλου, ως υπηρεσία εκτιμούν πως η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί και θα μπορέσει να βγει η προκήρυξη αμέσως μετά το Πάσχα, την ίδια περίοδο που λήγουν και οι συμβάσεις των οκταμηνιτών που από πέρυσι εργάζονται στη Διεύθυνση.

Οι συγκεκριμένες προσλήψεις, όπως ανέφερε ο κ. Σαχσαμάνογλου, αφορούν στην υλοποίηση του προγράμματος πρόληψης του μελιταίου πυρετού, πρόγραμμα που είναι σε ισχύ σε εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας, που στόχο έχει την εξάλειψη της νόσου από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πέρυσι για το ίδιο πρόγραμμα διατέθηκε κονδύλι περίπου 66.000 ευρώ για τις αμοιβές δύο κτηνιάτρων, δύο τεχνολόγων ζωικής παραγωγής και ενός εργάτη, ενώ ο σχεδιασμός που είχε ανακοινωθεί, αφορούσε στον εμβολιασμό 70.000 ζώων από αυτά που εκτρέφονται στα νησιά του Νομού μας. Σε βάθος πενταετίας, μέσω της δράσης αναμένεται να έχει εμβολιαστεί το σύνολο των 300.000 ζώων που εκτρέφονται στη Λέσβο.

Σημειωτέον πως στα κοπάδια της Λέσβου δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα μελιταίου πυρετού εδώ και πολλά χρόνια, οπότε οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί έχουν αποκλειστικά προληπτικό χαρακτήρα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey