78 στη Λέσβο, 14 σε Λήμνο - Άη Στράτη

24/12/2013 - 14:34

Απ’ την προηγούμενη Πέμπτη 19 του μήνα, και μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις για τις 4.413 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στους φορείς του δημοσίου μέσω του δικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ.

Απ’ την προηγούμενη Πέμπτη 19 του μήνα, και μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις για τις 4.413 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στους φορείς του δημοσίου μέσω του δικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ. Οι θέσεις όλες αφορούν στον τομέα της Πληροφορικής και για το νομό Λέσβου ανέρχονται συνολικά σε 92, εκ των οποίων οι 78 στο νησί της Λέσβου, οι επτά στη Λήμνο και οι επτά στον Άγιο Ευστράτιο.

Ο ΟΑΕΔ λίγο πριν την εκπνοή του 2013, δημοσιοποίησε την τελευταία Δημόσια Πρόσκληση, τέταρτη κατά σειρά, που αφορά στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης, μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, σε δημόσιους φορείς. Η απασχόληση θα είναι πλήρης και για χρονικό διάστημα πέντε μηνών με καθαρές αποδοχές μηνιαίως, που ανάλογα και με την ηλικία, δεν ξεπερνούν τα 490 ευρώ.

Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης, λήγει στις 27 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, και γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο, στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr.

Ποιοι συμμετέχουν

Όπως και στις προηγούμενες προκηρύξεις Κοινωφελούς Εργασίας (προηγήθηκε η πρόσληψη 10.000 συμβασιούχων Υ.Ε., 28.000 όλων των κατηγοριών στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και 7.400 σε φορείς της εκπαίδευσης), δικαίωμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν και σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

- Είναι μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

- Είναι μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

- Είναι εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι 18 έως 29 ετών.

- Είναι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

- Είναι άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται με βάση πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης: Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, Ετήσιο δηλωθέν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα οικονομικού έτους 2013, Ηλικία και Αριθμός ανήλικων τέκνων.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων, με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Οι 92 θέσεις για το νομό Λέσβου (αναλυτικά ανά φορέα και υπηρεσία στον πίνακα), κατανέμονται σε 21 κατηγοριών Π.Ε. και Τ.Ε. και σε 71 Δ.Ε..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey