Θα καλυφθούν 26 θέσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 26 στη δευτεροβάθμια στο Νομό Λέσβου

Κοινωφελής εργασία και στην Παιδεία

26/11/2013 - 14:18

Τρίτη περίοδος προσλήψεων στην Κοινωφελή Εργασία αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Δεκεμβρίου, προκειμένου να καλυφθούν μέσω του ΟΑΕΔ συνολικά 7.400 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στην Παιδεία.

Τρίτη περίοδος προσλήψεων στην Κοινωφελή Εργασία αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Δεκεμβρίου, προκειμένου να καλυφθούν μέσω του ΟΑΕΔ συνολικά 7.400 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στην Παιδεία. Σύμφωνα με την κατανομή που αναμένεται να γίνει, ο Νομός Λέσβου θα πάρει και στις δύο βαθμίδες υποχρεωτικής εκπαίδευσης 52 θέσεις, που θα μοιραστούν από μισές σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Όπως ανήρτησε η εξειδικευμένη σε θέματα απασχόλησης ενημερωτική ιστοσελίδα www.e-dimosio.gr (η ίδια είχε βδομάδες πριν την έκδοσή της αναφέρει επακριβώς την κατανομή των θέσεων στην προηγούμενη προκήρυξη για την Κοινωφελή), η επόμενη προκήρυξη Κοινωφελούς Εργασίας που θα εκδώσει ο ΟΑΕΔ, θα αφορά σε 7.400 θέσεις σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), σε ΚΕΔΔΥ, σε δομές Ειδικής Αγωγής, καθώς και στους φορείς επίβλεψης (διευθύνσεις και περιφερειακές διευθύνσεις Εκπαίδευσης). Η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευτεί στις αρχές Δεκεμβρίου κι όσοι θα προσληφθούν μέσω αυτής, θα απασχοληθούν για εξήμισι μήνες, και όχι για πέντε όπως ισχύει για τις υπόλοιπες προκηρύξεις του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας.

Οι θέσεις που κατανέμονται στην Εκπαίδευση, είναι λιγότερες από όσες αρχικά είχαν προβλεφθεί για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, διότι αφαιρέθηκαν λόγω διαμαρτυρίας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), αλλά και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) οι θέσεις εκπαιδευτικών, και δη για τους νηπιαγωγούς που είχαν περιληφθεί στην προκήρυξη.

Οι θέσεις
Σ’ ό,τι αφορά στην κατανομή των θέσεων για το Νομό Λέσβου, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα καλυφθούν οι εξής 26 θέσεις:

- Τρεις Π.Ε. Ψυχολόγων

- Τρεις Π.Ε. Κοινωνικών Λειτουργών

- Τέσσερις Δ.Ε. Επιστατών

- 10 Υ.Ε. Καθαριστών

- Έξι Υ.Ε. Τραπεζοκόμων

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα καλυφθούν ομοίως 26 θέσεις ως εξής:

- Πέντε Π.Ε. Ψυχολόγων

- Πέντε Π.Ε. Κοινωνικών Λειτουργών

- Τέσσερις Δ.Ε. Επιστατών

- 12 Υ.Ε. Καθαριστών

Σε σχέση με τις προηγούμενες προκηρύξεις της Κοινωφελούς Εργασίας, έχουν ήδη πιάσει δουλειά οι προσληφθέντες της κατηγορίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης (247 για το Δήμο Λέσβου και την Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου), ενώ είναι στη φάση αξιολόγησης οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για τις υπόλοιπες κατηγορίες εκπαίδευσης σε δήμους, περιφέρειες, ασφαλιστικούς φορείς, μητροπόλεις (307 για το Νομό Λέσβου). Στις 20 Νοεμβρίου που έληξε η προθεσμία, είχαν υποβληθεί ηλεκτρονικώς περί τις 114.000 αιτήσεις για 28.000 θέσεις συμβασιούχων δευτεροβάθμιας, πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, πανελλαδικώς.

Οι προσλήψεις αυτές, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 10 Δεκεμβρίου και αφορούν σε μηνιαίες απολαβές από 427 ευρώ καθαρά για τους νέους κάτω των 25 ετών έως 490 ευρώ καθαρά για όσους είναι άνω των 25 ετών με ασφαλιστικές εισφορές καλυμμένες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey