ΟΛΕΣ ΟΙ 307 ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Αιτήσεις ηλεκτρονικά μέχρι την Τετάρτη για 219 θέσεις στη Λέσβο και 88 σε Λήμνο κι Άγιο Ευστράτιο

Άνεργοι, σπεύσατε…

14/11/2013 - 14:58

«Ασπιρίνη» στην ανεργία και δη των νέων που φτάνει στο 59% στη χώρα μας, αποτελεί το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που με νέα προκήρυξή του θα καλύψει περί τις 28.000 θέσεις σε δήμους, περιφέρειες, ασφαλιστικά ταμεία, δικαστήρια και ιερές μητροπόλεις.

«Ασπιρίνη» στην ανεργία και δη των νέων που φτάνει στο 59% στη χώρα μας, αποτελεί το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που με νέα προκήρυξή του θα καλύψει περί τις 28.000 θέσεις σε δήμους, περιφέρειες, ασφαλιστικά ταμεία, δικαστήρια και ιερές μητροπόλεις. Σε επίπεδο Νομού Λέσβου θα καλυφθούν 307 θέσεις, ενώ ήδη έχουν γίνει περίπου άλλες τόσες προσλήψεις κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε.) σε δήμους και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Αξίζει να σημειωθεί, όμως, ότι μειώθηκαν σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό κατά πολύ οι θέσεις που αφορούσαν στην αυτοδιοίκηση (μόνο ο Δήμος Λέσβου επρόκειτο να προσλάβει 566 άτομα), λόγω της ανάγκης καταμερισμού και σε άλλους φορείς, όπως και σε μουσεία κι αρχαιολογικούς χώρους, λόγω της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Σε ό,τι αφορά στο Νομό μας, εγκρίθηκε η κάλυψη συνολικά 307 θέσεων, τις οποίες και είχε δημοσιεύσει ανά ειδικότητα και φορέα το «Ε» στη στήλη «Εργασία», στην προχθεσινή του έκδοση. Απ’ αυτές τις θέσεις, όπως προκύπτει και απ’ τον πίνακα, οι 219 αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου και οι 88 στην Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου.

Οι θέσεις της Λέσβου είναι έξι Υ.Ε., 93 Δ.Ε., 62 Τ.Ε. και 58 Π.Ε., ενώ αντίστοιχα οι θέσεις Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου είναι 33 Δ.Ε., 30 Τ.Ε. και 25 Π.Ε..
 
Ηλεκτρονικά αιτήσεις
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων, όπως και στις προηγούμενες προκηρύξεις, θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας τού ΟΑΕΔ (www.oaed.gr ), μέχρι την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα τού ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

- Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων τού ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων τού ΟΑΕΔ.

- Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων τού ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

- Εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων τού ΟΑΕΔ.

- Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων τού ΟΑΕΔ.

- Άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων τού ΟΑΕΔ.

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται με βάση πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης: το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, την ηλικία και τον αριθμό των ανήλικων τέκνων.

Οι δημόσιοι φορείς υποχρεούνται να προβούν στην πρόσληψη των υποδειχθέντων από τα ΚΠΑ2 επιτυχόντων ωφελουμένων, εντός προθεσμίας 15 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία ενημέρωσής τους.

Όσοι υποβάλουν αίτηση, χρειάζεται να προσέξουν στην ενότητα «ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ» να επιλέξουν μόνο μία ειδικότητα πρόσληψης από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα, ενώ στην ενότητα «ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ» έχουν δικαίωμα να επιλέξουν μέχρι τρεις φορείς και όχι παραπάνω από μία υπηρεσία τοποθέτησης ανά φορέα.

Υπενθυμίζουμε πως όσοι δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες, μπορούν να εξυπηρετούνται απ’ τα ΚΕΠ για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey