Οι θέσεις-ειδικότητες πενταμηνιτών στην Κοινωφελή Εργασία ανά φορέα

219 σε Λέσβο, 87 σε Λήμνο - Άι-Στράτη

12/11/2013 - 14:46

Ζήτημα ημερών είναι η ανακοίνωση της προκήρυξης του ΟΑΕΔ για τις περίπου 28.000 νέες θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας, οι οποίες θα καλυφθούν σε διάφορους φορείς του Δημοσίου.

Ζήτημα ημερών είναι η ανακοίνωση της προκήρυξης του ΟΑΕΔ για τις περίπου 28.000 νέες θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας, οι οποίες θα καλυφθούν σε διάφορους φορείς του Δημοσίου. Οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν με τους ίδιους όρους βάσει των οποίων προσφάτως ανακοινώθηκε η πλήρωση 10.000 θέσεων σε φορείς της αυτοδιοίκησης, κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (π.χ. 205 θέσεις στο Δήμο Λέσβου), αφού προτεραιότητα έχουν οι μακροχρόνια άνεργοι, αλλά και οι οικογένειες που δε διαθέτουν κανέναν εργαζόμενο.

Την προηγούμενη Πέμπτη, κι ενώ αναμένεται η προκήρυξη του ΟΑΕΔ, η ειδησεογραφική ιστοσελίδα www.e-dimosio ανήρτησε κατάλογο με όλες τις θέσεις που θα προκηρυχθούν ανά περιφερειακή ενότητα, τον οποίο και αναδημοσιεύουμε σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις που θα γίνουν σε επίπεδο Νομού Λέσβου.

Απ’ τον κατάλογο αυτό προκύπτει ότι επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που είχε ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, για μείωση των θέσεων προς τους δήμους. Έτσι, ενώ αρχικά υπήρχε η πληροφόρηση για 566 θέσεις στο Δήμο Λέσβου, τώρα συνολικά αναμένεται να πάρει λιγότερες απ’ τις μισές. Γιατί εκτός των 205 που κάλυψε, στην καινούργια προκήρυξη περιλαμβάνονται ακόμη μόλις 69 θέσεις στις κατηγορίες Δ.Ε., Τ.Ε. και Π.Ε..
Σε σχέση με τις αρχικές ανακοινώσεις, μια ακόμη διαφοροποίηση αφορά στους φορείς που θα προσλάβουν πενταμηνίτες, αφού εκτός των Δήμων Λέσβου, Λήμνου, Αγίου Ευστρατίου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας εντάσσονται ακόμη το ΙΚΑ, οι Μητροπόλεις Μυτιλήνης και Λήμνου, το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων «Η Θεομήτωρ», η Υπηρεσία Επιτρόπου, αλλά και τα Δικαστήρια του Νομού Λέσβου.

Συνολικά οι θέσεις που περιλαμβάνονται στον πίνακα, ανέρχονται σε 306, εκ των οποίων οι 219 αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου και οι 87 στην Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου.
Οι θέσεις της Λέσβου είναι έξι Υ.Ε., 93 Δ.Ε., 62 Τ.Ε. και 58 Π.Ε., ενώ αντιστοίχως οι θέσεις της Λήμνου είναι 33 Δ.Ε., 29 Τ.Ε. και 25 Π.Ε..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey