Αιτήσεις μέχρι αύριο για δωρεάν φοίτηση στα δημόσια ΙΕΚ

Εννιά ειδικότητες στη Λέσβο, τρεις στη Λήμνο

15/10/2013 - 17:39

Μέχρι και αύριο Τετάρτη θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι για μεταλυκειακές σπουδές να εγγραφούν στα δημόσια ΙΕΚ, που από φέτος λειτουργούν δωρεάν για τους σπουδαστές τους.

Μέχρι και αύριο Τετάρτη θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι για μεταλυκειακές σπουδές να εγγραφούν στα δημόσια ΙΕΚ, που από φέτος λειτουργούν δωρεάν για τους σπουδαστές τους. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας, στο ΙΕΚ Μυτιλήνης θα λειτουργήσουν - ανάλογα και με το ενδιαφέρον που θα υπάρξει βάσει των αιτήσεων οι οποίες θα υποβληθούν - εννιά ειδικότητες, ενώ τρεις ειδικότητες θα λειτουργήσουν στο ΙΕΚ Λήμνου.

Απ’ το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του (www.minedu.gov.gr) όλες οι προσφερόμενες ειδικότητες που θα διδάσκονται από τη φετινή χρονιά στα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ). Φέτος για πρώτη φορά λειτουργεί ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής από το σπίτι τους, χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν και να συμπληρώνουν αιτήσεις επί τόπου στα ΙΕΚ, όπως συνέβαινε έως τώρα. Επίσης, από φέτος στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) θα παρέχεται δωρεάν φοίτηση σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να καταρτιστούν στις προσφερόμενες ειδικότητες, με βάση κάποια αντικειμενικά κριτήρια.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπαίνουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://dioni.sch.gr/, όπου υπάρχει εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης εγγραφής σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ ).

Η αίτηση ελέγχεται και σύντομα ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται για το αποτέλεσμα και για τα επόμενα βήματα της διαδικασίας εγγραφής μέσω του ιστοτόπου της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης (www.gsae.edu.gr).

Όποιος αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα και χρειαστεί τεχνική βοήθεια, μπορεί να καλέσει στα τηλέφωνα 2131 311585 και 2131 311626 ή στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Τα απαιτούμενα πρωτότυπα δικαιολογητικά προσκομίζονται από τον καταρτιζόμενο υποχρεωτικά κατά την ημερομηνία εγγραφής του.

Η περίοδος αιτήσεων διαρκεί έως και 16/10/2013, ενώ οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου.

Οι ειδικότητες
Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο ΙΕΚ Μυτιλήνης, αν υπάρξει για όλες ενδιαφέρον και συμμετοχή με την υποβολή αιτήσεων, είναι: Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων, Βοηθός Φαρμακείου, Βοηθός Φυσικοθεραπείας, Γραμματέας Ανώτερων και Ανώτατων Στελεχών, Στέλεχος Εμπορίας, Διαφήμισης και Προώθησης Προϊόντων (Μarketing), Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών, Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας, Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών και Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Αντίστοιχα στο ΙΕΚ Λήμνου ανακοινώθηκαν οι ειδικότητες: Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef) και Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής - Υπηρεσία ορόφων - Εμπορευματογνωσία).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey