Διπλάσιες θέσεις τομεαρχών από πέρυσι για την Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου

12 γεωπόνοι στη δακοκτονία

18/06/2013 - 18:40

Μέχρι τις 10 Ιουλίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης εποχικού προσωπικού για το πρόγραμμα δακοκτονίας 2013, που για την Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, αφορά συνολικά 12 τομεάρχες - γεωπόνους και ελλείψει αυτών, τεχνολόγους γεωπονίας.

Μέχρι τις 10 Ιουλίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης εποχικού προσωπικού για το πρόγραμμα δακοκτονίας 2013, που για την Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, αφορά συνολικά 12 τομεάρχες - γεωπόνους και ελλείψει αυτών, τεχνολόγους γεωπονίας. Ήδη η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κίνησε τη διαδικασία και αναμένεται η έγκριση του ΑΣΕΠ προκειμένου να βγει η προκήρυξη και να κληθούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους.

«Την προηγούμενη βδομάδα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατένειμε στις Περιφερειακές Ενότητες - Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των ελαιοκομικών περιοχών όλης της χώρας, τις θέσεις του προσωπικού που θα προσληφθεί με καθήκοντα τομεαρχών δακοκτονίας», ανέφερε μιλώντας στο «Ε» ο Αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Γιαννάκης, τονίζοντας πως γίνεται προσπάθεια μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα να έχει προσληφθεί το προσωπικό, γεωπόνοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, και να ξεκινήσει η δακοκτονία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ήδη κατακυρωθεί το αποτέλεσμα της ανάθεσης του έργου της δακοκτονίας και έχει αποσταλεί για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Οπότε, μόλις προσληφθούν και οι τομεάρχες για τους οποίους υπήρξε απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η όλη διαδικασία να γίνει μέσω ΑΣΕΠ, θα μπορεί να ξεκινήσει η δακοκτονία.

«Πέρυσι, για το ίδιο έργο, το Υπουργείο είχε εγκρίνει την πρόσληψη έξι τομεαρχών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα. Φέτος όμως εισακούστηκε το αίτημά μας και εγκρίθηκαν οι διπλάσιες θέσεις», τόνισε ο κ. Γιαννάκης.

Για 5,5 μήνες
Όπως μας είπε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Λέσβου, Στρατής Ψαριανός, το προσωπικό που θα προσληφθεί, θα είναι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες για το πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου της ελιάς. Οι διαδικασίες που αφορούν στην πρόσληψη θα ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες και θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση απ’ την υπηρεσία, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το προσωπικό που εγκρίθηκε να προσληφθεί (180 σε όλη τη χώρα) θα απασχοληθεί μέχρι 5,5 μήνες, η δε απασχόληση θα γίνει εντός του χρονικού διαστήματος από την ημερομηνία πρόσληψης μέχρι τις 30-11-2013.

Η δαπάνη που θα προκληθεί από την πρόσληψη, θα βαρύνει τους προϋπολογισμούς των Περιφερειών και θα καλυφθεί απ’ τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, που αποδίδονται στην αυτοδιοίκηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey