Ξεκινά η διαδικασία απ’ το Δήμο Λήμνου και για 24 οκταμηνίτες στην καθαριότητα

Έξι μόνιμοι μηχανικοί στη Λήμνο

23/04/2013 - 16:19

Την επιτάχυνση των διαδικασιών που θα επιτρέψουν στο Δήμο Λήμνου να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ζήτησε απ’ τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών ο δήμαρχος, σε συνάντηση που είχε μαζί του την προηγούμενη βδομάδα.

Την επιτάχυνση των διαδικασιών που θα επιτρέψουν στο Δήμο Λήμνου να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ζήτησε απ’ τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών ο δήμαρχος, σε συνάντηση που είχε μαζί του την προηγούμενη βδομάδα. Λαμβάνοντας τη δέσμευση πως άμεσα θα εκδοθεί και θα σταλεί στους νησιωτικούς δήμους η σχετική εγκύκλιος, ο δήμαρχος Λήμνου δηλώνει πως μέσα στον επόμενο χρόνο ελπίζει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης έξι μηχανικών, μόνιμων υπαλλήλων που κρίνονται απολύτως αναγκαίοι για τις δημοτικές υπηρεσίες. Παράλληλα ο Δήμος Λήμνου ξεκινά τη διαδικασία για την πρόσληψη συμβασιούχων, οι οποίοι θα απασχοληθούν στην καθαριότητα.
 
Την Πέμπτη, ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, επισκέφτηκε τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Χαράλαμπο Αθανασίου, στον οποίο έθεσε το θέμα της πρόσληψης μόνιμου, αλλά και εποχικού προσωπικού στο Δήμο, καθώς όπως είπε «η μεταφορά αρμοδιοτήτων στους δήμους, η οποία δε συνοδεύεται από την ανάλογη μεταφορά πόρων και προσωπικού, σε συνδυασμό με τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων, έχει σοβαρές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς παραγωγής δημοτικού έργου, αλλά κυρίως στην καθημερινότητα των δημοτών».

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στην πρόσφατη εξαίρεση των νησιωτικών δήμων από την αναστολή των προσλήψεων και έδωσε οδηγίες για την επιτάχυνση των διαδικασιών οι οποίες θα γίνουν μέσω του ΑΣΕΠ. Μιλώντας στο «Ε», ο κ. Χατζηδιαμαντής θύμισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου έχει ήδη αποφασίσει την πρόσληψη έξι μηχανικών που θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες, κυρίως στον τομέα των δημοτικών έργων.

«Οι ανάγκες είναι τέτοιες, που επείγει οι προσλήψεις να δρομολογηθούν άμεσα και θέλω να ελπίζω πως μέσα σε ένα χρόνο από τώρα, ο Δήμος μας θα έχει προσλάβει τους νέους μηχανικούς», ανέφερε ο κ. Χατζηδιαμαντής.

Ο δήμαρχος τόνισε πως τις επόμενες μέρες ξεκινά και η διαδικασία για την πρόσληψη των οκταμηνιτών που θα απασχολήσει ο Δήμος στον τομέα της καθαριότητας, ο αριθμός των οποίων, όπως είπε, θα ανέλθει στους 24 για το 2013.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey