Μέχρι το φθινόπωρο στις εφορείες Αρχαιοτήτων, με μονοετείς συμβάσεις για αρχαιολόγους, μηχανικούς, συντηρητές και εργάτες

106 προσλήψεις στα έργα πολιτισμού

20/03/2013 - 15:34

Μετά τις 65 προσλήψεις επταμηνιτών στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για τον Πολιτισμό στο Νομό Λέσβου, διαδικασία που είναι σε εξέλιξη, ο χώρος του πολιτισμού και πιο συγκεκριμένα τα έργα τού ΕΣΠΑ που τον αφορούν, θα δώσουν σταδιακά δουλειά τους επόμενους μήνες σε ακόμη 106 ανέργους.

Μετά τις 65 προσλήψεις επταμηνιτών στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για τον Πολιτισμό στο Νομό Λέσβου, διαδικασία που είναι σε εξέλιξη, ο χώρος του πολιτισμού και πιο συγκεκριμένα τα έργα τού ΕΣΠΑ που τον αφορούν, θα δώσουν σταδιακά δουλειά τους επόμενους μήνες σε ακόμη 106 ανέργους. Μάλιστα η περίοδος πρόσληψης θα είναι για διάστημα ενός έτους, ενώ ήδη συγκροτήθηκε επιτροπή στη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού για την επιλογή των συμβασιούχων, αφού η διαδικασία πρόσληψης δε θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ.

Στο «Έθνος» του προηγούμενου Σαββάτου, δημοσιεύτηκε η είδηση ότι επίκειται άμεσα η πρόσληψη 4.240 εποχικών υπαλλήλων σε όλη τη χώρα, για χρονικό διάστημα ενός έτους, προκειμένου να στελεχωθούν με συμβασιούχους 78 εφορείες Αρχαιοτήτων και μουσεία, για να αντιμετωπίσουν ανάγκες αρχαιολογικών έργων που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι θέσεις αφορούν κυρίως στις ειδικότητες αρχαιολόγων, αρχιτεκτόνων, μηχανικών, συντηρητών αρχαιοτήτων, εργατοτεχνιτών και ειδικευμένων εργατών, που θα εργαστούν για την αποπεράτωση μουσειακών υποδομών, την αποκατάσταση οθωμανικών μνημείων, τη διενέργεια σωστικών ανασκαφών, καθώς και την ανάδειξη των σημαντικών βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων.

Το ίδιο δημοσίευμα κάνει λόγο για διαδικασία επιλογής εκτός ΑΣΕΠ, με την έγκριση από επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού, ενώ οι προκηρύξεις θα εκδίδονται σταδιακά ανά την Ελλάδα από τις κατά τόπους εφορείες Αρχαιοτήτων, στα πρότυπα των Συμβάσεων Εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) του ΑΣΕΠ.

Επιτροπή από Μενδώνη
Με απόφαση της γενικής γραμματέα Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, που ήδη απ’ τις 21 Φεβρουαρίου έχει αναρτηθεί στο «Διαύγεια», έγινε η συγκρότηση επιτροπής επιλογής προσωπικού (που μνημονεύεται και στο πρόσφατο δημοσίευμα) από στελέχη της Διεύθυνσης Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, τα οποία θα ελέγξουν και θα αξιολογήσουν τις αιτήσεις των υποψηφίων.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται στην απόφαση της κ. Μενδώνη, θα προχωρήσουν στη σύνταξη πρακτικού και πινάκων κατάταξης, ώστε αιτιολογημένα να γνωμοδοτήσει η τριμελής επιτροπή για την επιλογή των καταλληλότερων υποψηφίων. Οι προκηρύξεις θα εκδοθούν σταδιακά μέχρι το φθινόπωρο, ενώ σύμφωνα με την κατανομή που δημοσιοποιήθηκε, η Κ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων που γεωγραφικά εκτείνεται σε Λέσβο, Λήμνο και Χίο, θα προσλάβει συνολικά 60 συμβασιούχους, ενώ η 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, που καλύπτει τη Λέσβο και τη Λήμνο, θα προσλάβει 46 συμβασιούχους.

Αναλυτικότερα, η Κ΄ ΕΠΚΑ θα προσλάβει 14 Π.Ε. Αρχαιολόγων, έναν Π.Ε. Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, δύο Τ.Ε. Μηχανικών, ένα Δ.Ε. Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης και 42 Δ.Ε. Εργατοτεχνιτών.

Οι θέσεις για τη 14η ΕΒΑ είναι: δύο Π.Ε. Αρχαιολόγων, δύο Π.Ε. Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, πέντε Δ.Ε. Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης και 37 Δ.Ε. Εργατοτεχνιτών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey