Μέχρι τις 29 Μαρτίου απ’ τους δήμους και τις περιφέρειες

Προγραμματισμός προσλήψεων

12/03/2013 - 15:59

Με επείγουσα εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους γενικούς γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, δίνονται οι κατευθύνσεις σχετικά με την αποστολή αιτημάτων των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού για την πρόσληψη προσωπικού μέσα στο 2013.

Με επείγουσα εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους γενικούς γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, δίνονται οι κατευθύνσεις σχετικά με την αποστολή αιτημάτων των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού για την πρόσληψη προσωπικού μέσα στο 2013.

Οι επιτρεπόμενες προσλήψεις για το 2013 είναι:

- Προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με συμβάσεις μέγιστης διάρκειας οκτώ ή, προκειμένου για παιδικούς σταθμούς, 11 μηνών, για την κάλυψη παροδικών αναγκών, ή έως ενός έτους με δυνατότητα ανανέωσης, εφόσον πρόκειται για συμβάσεις στο πλαίσιο της υλοποίησης κοινοτικών ή λοιπών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

- Συμβάσεις μίσθωσης έργου, μέγιστης διάρκειας ενός έτους.

- Προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέγιστης διάρκειας σύμβασης οκτώ μηνών, για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα (καθαριότητα, φωτισμός, ύδρευση κ.λπ.).

- Προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συμβασιούχοι μίσθωσης έργου, αμειβόμενοι αποκλειστικά από έσοδα προερχόμενα από αντίτιμο που εισπράττει ο φορέας για την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας στους ωφελουμένους (π.χ. δημοτικά ωδεία).

Οι εγκρίσεις για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και για τη σύναψη συμβάσεων έργου θα είναι μειωμένες κατά 20% για το 2013 σε σχέση με το 2012. Επειδή όμως σκοπός των συγκεκριμένων διατάξεων είναι η περιστολή της δημοσιονομικής επιβάρυνσης, από τον περιορισμό αυτό εξαιρείται:

- το προσωπικό ανταποδοτικού χαρακτήρα,

- το προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και οι συμβασιούχοι έργου που αμείβονται αποκλειστικά από έσοδα υπό τη μορφή αντιτίμου,

- οι πάσης φύσεως συμβασιούχοι που απασχολούνται στα πλαίσια ερευνητικών, αναπτυξιακών συμβολαίων και συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τρίτους έργων, κατά το σκέλος που δεν επιβαρύνεται ο Κρατικός Προϋπολογισμός ή οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι και

- το προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που προσλαμβάνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Άθληση για Όλους».

Τα αιτήματα των φορέων για προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πρέπει να περιέλθουν στο ΥΠΕΣ το αργότερο έως 29-3-2013, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σημειωτέον ότι στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει τεθεί με εισηγητή τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ηλία Κουνιαρέλλη, θέμα για τον προγραμματισμό προσλήψεων εποχικού προσωπικού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey